Hearthstone

Kötelező Neutral lapok minden HS kollekcióba (2. rész)


Folytatódik cikksorozatunk, ezúttal a kötelező Rare lapokkal.

Bármilyen szinten is játszol, a Hearthstone-ban a Neutral lapok azok, melyek megalapozzák lehetőségeidet és gyűjteményed, hiszen ezek azok a kártyák, amikhez bármikor nyúlhatsz – függetlenül attól, hogy melyik class-szal játszol. Éppen ezért ha valamire, hát ezekre mindenképpen megéri költeni egy kis dustot, hiszen többszörösen megtérül a dolog – még szerencse, hogy a Hearthstone egy digitális játék, mert ha valódi TCG lenne, néhány kártya biztosan brutálisan elhasználódott volna már mindenkinél.

Cikksorozatunk pontosan ezekről fog szólni: összegyűjtöttük azokat a Neutral lapokat, amik több pakliba is rendre bekerülnek, éppen ezért nem árt minél előbb kibontani vagy lecraftolni őket, hiszen előbb-utóbb biztosan szükséged lesz rájuk.

Az univerzális Neutral lapok különösen a Standard rotációnál értékelődnek fel, hiszen ekkor kevesebb a lehetőség, nagyobb eséllyel kerülnek elő ezek.

Négyrészes cikksorozatunk első részében a Common lapokkal foglalkoztunk. A most következő második részben pedig a kötelező Rare kártyákat vesszük sorra.

Bloodsail Corsair

Patches megjelenése óta az egyik legtöbbet használt 1-drop a játékban, ami nem véletlen, hiszen a Bloodsail Corsair a leguniverzálisabb olcsó kalóz, amivel elő lehet rántani a Legendary-t. Ráadásul még a képessége is jól jöhet bizonyos class-ok ellen.

Kép: Hearthpwn

Golakka Crawler

Prince Keleseth mellett a játék talán leggyakrabban előkerülő 2 manás lénye, hiszen a Pirate-vonal olyan sok deckben szerepel manapság, hogy elég gyakran 3/4-ként tud érkezni, ami mondani sem kell, ilyen olcsón hatalmas tempo swing tud lenni a korai játékban. Ha erősebb kalóz-szinergiát sejtünk az ellenfélnél, akkor érdemes lehet megvárni vele a drágább lapokat (pl. Southsea Captain), egyébként nyugodtan lehet vele darálni már az 1 manás Pirate-eket is.

Kép: Hearthpwn

Wild Pyromancer

A lapban lévő kombópotenciált rengeteg helyen használták már az évek során: a Paladinnál az Equality-vel alkot board cleart, a Warrior minden spellel Whirlwind-effektet tud gyártani, a Priest pedig Northshire Cleric-kel és Circle of Healinggel tud rengeteget húzni segítségével. Ezen lehetőségek miatt (meg persze a szintén Neutral Acolyte of Painnek köszönhetően) mindig meglesz a maga szerepe a játékban.

Kép: Hearthpwn

Coldlight Oracle

A Blizzard nem nagyon ad ki Neutral laphúzásokat, ezért még mindig a régi lapokra kell támaszkodni általában, ha erre a funkcióra van szükség. A Coldlight Oracle-ről elsősorban a mill deckek jutnak az ember eszébe, ám az elmúlt hónapok is megmutatták, hogy egy lassabb, kontrollosabb metában más paklikba is beférhet, hiszen könnyen kiégethet egy-két kulcslapot az ellenféltől.

Kép: Hearthpwn

Mind Control Tech

Még a nevében is benne van, hogy tech lapról van szó – ha egy paklinak éppen a terülős deckek jelentik a problémát, akkor simán be lehet applikálni bárhova. Mostanában leginkább a Jade Druid használja, de bármilyen kontrollosabb összeállításban megállja a helyét.

Kép: Hearthpwn

Stonehill Defender

Az egyik legerősebb Discover képességgel rendelkező lap jelenleg a játékban. A következő hónapokban nagyban függ majd az ereje attól, hogy milyen Taunt lények érkeznek az új kiegészítőben, de Paladinban és Warriorban már most is rengeteg erős lényt lehet vele előszedni, gondolva itt elsősorban Tirionra. De a Neutral lapok között is ott van a The Lich King és a Primordial Drake, mint bivalyerős Discover-opciók.

Kép: Hearthpwn

Vicious Fledgling

Az aggro deckek egyik nagy kedvence – az Arénából már sikerült kiimádkozni, a ladderen azonban továbbra is hódít. Rengeteg meccs el tud dőlni pusztán annyin, hogy nem sikerül leszedni egy második-harmadik körös Flappy Birdöt, hiszen egy ütés utáni Windfury + valamilyen védelem kombó után olyan hógolyó-effektus indul be, amit sok pakli egész egyszerűen képtelen megállítani.

Kép: Hearthpwn

Eater of Secrets

Egy újabb tech lap, ezúttal azonban nem a terülős deckek, hanem a Secretek ellen. Egészen pontosan egy Secret ellen, hiszen leginkább az Ice Block az, ami akkora akadályt tud jelenteni, hogy megéri lapot betenni ellene, ha éppen nagyon népszerű Jaina. Mondhatnánk, hogy nagy űrt fog maga mögött hagyni, miután kirotál az Old Gods kiegészítő, de elég valószínű, hogy az említett Mage Secret is megy majd vele együtt, csak az a Hall of Fame-be…

Kép: Hearthpwn

Saronite Chain Gang

Sokáig csak az Evolve Shamanba használták, ám mióta divatba jött Prince Keleseth, egyre több pakliba férkőzik be. Nem csoda, hiszen 4 manáért kapni 6/8-nyi statot (vagy akár még többet) igen durvának hangzik, ráadásul a dupla Taunt lehetővé teszi az aggro deckek számára, hogy ne nagyon kellen foglalkozniuk a trade-elgetéssel. Szép párt fognak alkotni a Herceggel még jó ideig.

Kép: Hearthpwn

Gadgetzan Auctioneer

A Miracle elpusztíthatatlan motorja, melyet hiába nerfeltek már egyszer, a Rogue és Druid deckek így is agyonjátszották az évek során. Most éppen pihenőn van, hiszen a Miracle Rogue kiszorult a metából (a ritka időszakok egyike!), a Jade Druid pedig az Ultimate Infestation óta nem használja. Legkésőbb a következő Standard rotációnál azonban szinte biztos, hogy újból előkerül majd – kivéve persze, ha átvezetik a Hall of Fame-be, mert erre is bőven megvan az esély.

Kép: Hearthpwn

Számos Rare lapot megemlíthetnénk még a “futtotak még” kategóriában: a Crazed Alchemist, Knife Juggler, Questing Adventurer, Twilight Drake, Stampeding Kodo ötös például olyan lapokból áll, melyek rendre előkerülnek a különféle deckekben, és bizonyára nem lesz ez másképp a jövőben sem. Így is épp elég hosszú lett már azonban a lista.

Hamarosan jelentkezünk a következő résszel, melyben az Epic kártyákról lesz szó.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva