Hearthstone

Kötelező Neutral lapok minden HS kollekcióba (3. rész)


Cikksorozatunk harmadik részében a legfontosabb Epic kártyákat vesszük át.

Bármilyen szinten is játszol, a Hearthstone-ban a Neutral lapok azok, melyek megalapozzák lehetőségeidet és gyűjteményed, hiszen ezek azok a kártyák, amikhez bármikor nyúlhatsz – függetlenül attól, hogy melyik class-szal játszol. Éppen ezért ha valamire, hát ezekre mindenképpen megéri költeni egy kis dustot, hiszen többszörösen megtérül a dolog – még szerencse, hogy a Hearthstone egy digitális játék, mert ha valódi TCG lenne, néhány kártya biztosan brutálisan elhasználódott volna már mindenkinél.

Cikksorozatunk pontosan ezekről fog szólni: összegyűjtöttük azokat a Neutral lapokat, amik több pakliba is rendre bekerülnek, éppen ezért nem árt minél előbb kibontani vagy lecraftolni őket, hiszen előbb-utóbb biztosan szükséged lesz rájuk.

Az univerzális Neutral lapok különösen a Standard rotációnál értékelődnek fel, hiszen ekkor kevesebb a lehetőség, nagyobb eséllyel kerülnek elő ezek.

Négyrészes cikksorozatunk korábbi részeiben előbb a Common, majd a Rare lapokkal foglalkoztunk. A most következő harmadik felvonásban pedig a kötelező Epic kártyákat vesszük sorra, íme a következő 10-es lista!

Bittertide Hydra

Egy éve még nem lett volna kérdés, melyik a játék legjobb 5-dropja (az Azure Drake dominálta a managörbe ezen részét), most azonban erős a verseny az egyik korábbi részben már felmerült Cobalt Scalebane és a Bittertide Hydra között. A hidra hátránya nem kicsi, ám a nyers fenyegetést tekintve egyértelműen a HS legerősebb lénye a középjátékban, így nem csoda, hogy előszeretettel használják rengeteg pakliba, az aggro deckektől kezdve a tempo paklikon át egészen az olyan ínyenc összeállításokig, mint a Silence Priest.

Kép: Hearthpwn

Doomsayer

A lassú deckek egyik legtöbbet használt board clearje, már csak azért is, mert nem minden class repertoárjában van olyan lap, amivel stabilan lehet asztalt takarítani. De jól mutatja az erejét, hogy még abban a Mage-ben is előszeretettel használják régóta (Frost Novával kombózva), ahol azért akad AoE bőven. Nem véletlen: a Doomsayer legnagyobb előnye, hogy a mi körünk elején takarít, ami azt jelenti, hogy úgy tudjuk letisztítani a boardot, hogy utána mi tudunk tempóelőnybe kerülni.

Kép: Hearthpwn

Gluttonous Ooze

A Warrior népszerűségének visszaesésével a fegyverleszedések kicsit háttérbe szorultak, ettől azonban még nem szabad megfeledkezni róluk – pláne úgy, hogy a következő kiegészítőben jönnek a Legendary weaponök minden class-hoz. Harrison Jones mellett a Gluttonous Ooze a legjobb erre a célra – a takony főleg az agresszívabb deckek ellen, hiszen az alacsonyabb költség és az armor segít a túlélésben.

Kép: Hearthpwn

Dirty Rat

A Hearthstone egyik legtrükkösebb lapja, amin rosszul játszva meccsek mehetnek el, jól játszva viszont magában lehozhat nekünk egy partit. Leginkább a kontroll deckek hasznos kelléke, különösen azoké, amik megbízható board clearekkel rendelkeznek (Warrior – Brawl, Paladin – Equality kombók), hiszen a Dirty Rattel “bele tudunk rántani” ezekbe +1 lényt. Ha így nézzük, igazából olyan, mint egy 2 manás kézből dobatás – és mint ilyen, egyedülálló a játékban.

Kép: Hearthpwn

Skulking Geist

A játék egyik legújabb tech lapja, mely a Frozen Throne-ban jelent meg és nagyon jól teljesít Jade Druid, illetve Token Shaman ellen, elpusztítva a Jade Idolokat és az Evolve-okat. Ha nem játszol 1 manás spellekkel és lassú a paklid, akkor javasolt berakni belőle egyet, hiszen Malfuriont hosszú távon nem nagyon fogod legyőzni nélküle.

Kép: Hearthpwn

Primordial Drake

Megjelenése óta az egyik legtöbbet játszott lap, mely az elmúlt hetekben kicsit háttérbe szorult, de ne legyenek kétségeitek, az előttünk lévő másfél évben még bőven fogják pörgetni. A Warriornak és a Paladinnak is van rá erős kombója (Sleep with the Fishes, Equality), de magában is befér nagyon sokféle deckbe late game védelemként – mostanában leginkább Big Druidban lehet vele találkozni.

Kép: Hearthpwn

Southsea Captain

Rengeteg pakliban ott vannak mostanában a kalózok, a Bloodsail Corsair mellett pedig a Southsea Captain a leggyakrabban használt “Patches-aktivátor”. Ha vele indítjuk a kalózbulit, akkor 3 manáért 5/5, amiből 2 sebzést rögtön kioszthatunk – ez még akkor is nagyon erős, ha rajtuk kívül nem játszunk másmilyen pirate-tel.

Kép: Hearthpwn

Corpsetaker

A mostani Standard meta nem hemzseg az igazán jó 4 manás neutral lényektől, így nem véletlen, hogy vannak paklik, amik a Corpsetakerből próbálják kihozni a maximumot. A Lifestealt nem könnyű teljesíteni (a Paladinnak vannak rá a legjobb eszközei), de szerencsére az talán a legkevésbé fontos. A Taunt nem nagy ördöngösség, Divine Shieldre pedig Argent Squire-t és Argent Commandert, míg Windfury-re Stormwatchert szoktak használni. Ha túléli az egy kört, amikor kirakjuk, akkor nagyon csúnya dolgokat tud művelni.

Kép: Hearthpwn

Arcane Giant

Gyakran előkerül nyerésként a sok spellt használó deckekben: leginkább a Rogue és a Mage szereti használni, ezeknél csökkenhet le a leggyorsabban a költsége. Ha megvannak ezek a feltételek, akkor nagyon jó win condition, amikkel kényelmesen le lehet zárni a meccset.

Kép: Hearthpwn

Big Game Hunter

Vannak class-ok, amik – megfelelő eszköz híján – igen nehezen bánnak el egy-egy méretesebb célponttal, tipikusan ilyen a Druid. Az ilyen deckekbe igen hasznos tech lap tud lenni a nerfelt formában sem épp haszontalan Big Game Hunter, különösen ezekben a Bonemare-es időkben – a Jade Druidok például szeretnek is bevetni belőle olykor egy-egy darabot.

Kép: Hearthpwn

A fenti tíz lap mellett említés szintjén érdemes még szót ejteni olyan kártyákról, mint a Hungry Crab, a Murloc Warleader, a Gentle Megasaur, a Sea Giant vagy a Burgly Bully, melyek szintén többféle pakliban felbukkantak már, akár koncepcióképző, akár tech lapként. Ezeknek is jó hasznát veheted tehát, ha további erős Epic kártyákat keresel!

Hamarosan érkezik cikksorozatunk negyedik – és egyben utolsó – felvonása, melyben a legfontosabb Legendary lapokról esik majd szó!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva