Hearthstone

Kötelező Neutral lapok minden HS kollekcióba (4. rész)


Legendary lapok, melyek a legtöbbször előkerülnek a paklikban.

Bármilyen szinten is játszol, a Hearthstone-ban a Neutral lapok azok, melyek megalapozzák lehetőségeidet és gyűjteményed, hiszen ezek azok a kártyák, amikhez bármikor nyúlhatsz – függetlenül attól, hogy melyik class-szal játszol. Éppen ezért ha valamire, hát ezekre mindenképpen megéri költeni egy kis dustot, hiszen többszörösen megtérül a dolog – még szerencse, hogy a Hearthstone egy digitális játék, mert ha valódi TCG lenne, néhány kártya biztosan brutálisan elhasználódott volna már mindenkinél.

Cikksorozatunk pontosan ezekről fog szólni: összegyűjtöttük azokat a Neutral lapokat, amik több pakliba is rendre bekerülnek, éppen ezért nem árt minél előbb kibontani vagy lecraftolni őket, hiszen előbb-utóbb biztosan szükséged lesz rájuk.

Az univerzális Neutral lapok különösen a Standard rotációnál értékelődnek fel, hiszen ekkor kevesebb a lehetőség, nagyobb eséllyel kerülnek elő ezek.

1. rész: Common lapok | 2. rész: Rare lapok | 3. rész: Epic lapok

Négyrészes cikksorozatunk utolsó részében a kötelező Legendary lapokból állítottunk össze egy 10-es listát.

Patches the Pirate

Vicces, hogy a Hearthstone talán legtöbbet használt lapja egy olyan kártya, amit szinte soha nem akarunk a kezünkben látni, ám ettől még tény: nehezen tudnánk mondani olyan lapot, amivel gyakrabban találkozni manapság, mint az 1 manás kalózzal. Ingyen lény, ami még a deckünket is szűkíti – nem csoda, hogy rengeteg pakliba kizárólag miatta kerül be egy általában 3-5 lapból álló “kalóz csomag”. Kihagyhatatlan minden aggro deckből, de tempo paklikban is visszaköszön (lásd Tempo Rogue).

Kép: Hearthpwn

Prince Keleseth

A Frozen Throne megjelenése után sokan csak nevettek a hercegeken, a szeptemberi nerfeket követően azonban Prince Keleseth alapkellékké vált jó néhány pakliban, a Tempo Rogue-tól kezdve a Zoo Warlockig. Patches-zel gyakran párban jár, ami nem csoda, hiszen még kombóznak is (2/2-esként ugrik elő a kalóz), a jövőben pedig vélhetően minden olyan agresszívabb pakliba must-have kártya lesz, amelynek nincsenek igazán erős 2-dropjai.

Kép: Hearthpwn

Bloodmage Thalnos

Igazi jolly joker kártya az olyan paklikba, melyekben vannak varázslatalapú sebzések, legyen szó bármilyen jellegű deckről. A törékeny test nem nagy hátrány, hiszen úgyis abban a körben akarjuk kirakni, amikor a legnagyobb pusztítást tudja végezni a +1 Spell Damage jóvoltából, aztán már be is szállhat egy laphúzásra. Nyilván ez utóbbi miatt igazán erős, hiszen ha épp nincs sok haszna, könnyen lecserélhetjük egy másik lapra.

Kép: Hearthpwn

Cairne Bloodhoof

A Hearthstone egyik örökzöld Legendary lapjaként Cairne rendre elő-előkerül, hiszen egy nagyon stabil 6-drop, amire sok class-nak nincs optimális megoldása. Most éppen a Bonemare hívta újból életre, hiszen nagyon szépen előkészíti “az új Dr. 7”-t – ez is jól mutatja, hogy nemcsak kontroll, hanem midrange deckekbe is simán befér. Pláne egy Priestes metában, mint a mostani!

Kép: Hearthpwn

Leeroy Jenkins

Az aggro paklik első számú kivégző lapja, amit hiába nerfeltek már egyszer, az 5 manáért kiosztott 6 sebzéssel még mindig nehéz versenyezni. Persze nem is véletlen, hiszen a Blizzard bevallottan nem nagyon szeretné támogatni a Charge mechanikát, így nem nagyon jön számára konkurencia – sőt, még az is könnyen előfordulhat, hogy jövő tavasszal átkerül a Hall of Fame-be. Addig azonban még bőven lesz ideje tombolni Leeroy-nak.

Kép: Hearthpwn

The Lich King

Az egyik legjobb univerzális late game kártya a játékban, ami egyszerre nyújt védelmet, nyerési potenciált, illetve erőforrást – vagyis nagyjából mindent tud, amit a késői körökben szeretnénk. A kapott lapok már nem mindig ennyire hasznosak sajnos, az RNG miatt meg főleg, de így is remekül illeszkedik bármilyen lassabb pakliba.

Kép: Hearthpwn

Ysera

Lényegében a The Lich King nagytesója: eggyel drágább, így picit lassabb nála, cserébe viszont nehezebb megoldani, illetve van egy egészen jó altípusa is. Hasonló deckekbe illeszkedik – Big Druidba, Big Priestbe játsszák őket most leginkább.

Kép: Hearthpwn

Elise the Trailblazer

Egy újabb olyan minion, mely legtöbbször a late game-ben válik tényezővé, ugyanakkor már a középjátékban segíthet bennünket a boardon. Lényegében megtoldja a paklinkat +5 lappal, illetve a fatigue-től is egy húzással távolabb tesz bennünket – nem véletlen, hogy tökéletesen illeszkedik szinte bármilyen kontroll pakliba.

Kép: Hearthpwn

Harrison Jones

Klasszikus tech lap még nem volt a listán, most azonban ideértünk Harrison Jones-hoz, aki előszeretettel gyűjti a kincseket a múzeumok számára. A lapban rejlő puszta értéket tekintve az anti-weapon lapok legjobbika, az 5 manás költség miatt azonban főleg a lassabb paklikban szokott szóhoz jutni – a többiek inkább Bloodsail Corsairt vagy Gluttonous Ooze-t használnak. Így is remek lap, aminek mindig meglesz a maga szerepe, ha a meta éppen megkívánja – az új kiegben érkező Legendary fegyverek ellen például biztosan nagyot fog szólni.

Kép: Hearthpwn

Deathwing

Feltétel nélküli asztaltakarítás és brutális nyerési potenciál egyetlen lapban. Az ár, amit fizetünk érte persze nem csekély, de már maga a funkció miatt is mindig ott fog maradni Deathwing a használható lapok között, hiszen vannak class-ok (különösen a Druid), amiknek egyszerűen nincs erre igazán jó alternatívájuk. Most is éppen a meta új sztárjának számító Big Druidban gonoszkodik.

Kép: Hearthpwn

Akik éppen lecsúsztak: The Black Knight, N’Zoth, Malygos, Yogg-Saron, Alexstrasza.

Ha tehát bármikor is craftolásra adjátok a fejeteket, akkor általában érdemes a fenti, illetve a korábbi cikkekben említett lapokat előnyben részesíteni, hiszen ezek azok a kártyák, amik több helyen is megállhatják a helyüket. Reméljük, hogy hasznosnak találtátok a cikksorozatot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva