Counter Strike

11 dán, 11 svéd, 8 egyéb: ez a Pro League európai továbbjutóinak listája


Az északi országok dominanciája eddig is megfigyelhető volt a CS:GO történelmében. De a mostani ESL Pro League megint nagyobb dobott a hírnevükön!

14 európai csapat közül csak 6 jutott tovább az ESL Pro League LAN-döntőjére, a 26 meccses alapszakasz után. Közülük csak egyetlen egy olyan akadt, ahol se dán, se svéd játékos nincs a kezdő ötösben. Igen a HellRaisers, de ez a cikk most nem róluk szól, az ő sztorijukat itt találjátok:

Megtörtént a csoda: LAN döntőre utazik a HellRaisers! – gamer.hu

A G2 mindkét meccsét elvesztette, míg a HR valósággal átgázolt a GODSENT ötösén. EPL döntős a HellRaisers! DeadFox főszereplő volt a GODSENT megsemmisítésében, a HellRaisers mindkét mapon agyonverte a svédeket! A két csapat érdekes módon még sosem találkozott egymással, méltó meccs volt az első összecsapáshoz!

Ezúttal a dán és svéd játékosokról lesz szó, akik a többi 5 továbbjutó csapatban egytől-egyig megtalálhatóak:

  • Astralis: dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, device, Xyp9x (mind az öten dánok)
  • North: cajunb, MSL, k0nfig, valde, aizy (mind az öten dánok)
  • fnatic: JW, flusha, KRiMZ, Golden, Lekr0 (mind az öten svédek)
  • NiP: f0rest, GeT_RiGhT, draken, REZ, Xizt (mind az öten svédek)
  • FaZe: karrigan (dán), olofmeister (svéd)

30 továbbjutó játékosból tehát 11 dán, 11 svéd, az összes többi európai ország pedig 8 helyen osztozik. És ebből azért az egyik Magyarország, ne felejtsük el!

A franciák épphogy lecsúsztak a továbbjutásról két csapatukkal, a G2-nek egy, az EnVyUs-nak két győzelem kellett volna hozzá. Az LDLC a kanyarban sem volt, mint ahogy a német, vagy CIS csapatok sem.

Az NA csoportkörben még furcsább helyzet állt elő. Ott nem az a probléma, hogy az USA vagy Kanada van-e túlsúlyban a továbbjutóknál. Hanem hogy a 6 észak-amerikai továbbjutó 30 játékosából csak 11 észak-amerikai!

  • Az OpTic ugye európai lineuppal nyerte meg a csoportkört, zéró NA player
  • Az SK játékosai brazilok, itt is nulla
  • Az NRG egy dán és egy bolgár játékossal a kezdőjében áll fel
  • A Misfits két francia játékossal került a legjobb 6 közé
  • A Luminosity pedig megint csak 100% brazil csapat

A 6 továbbjutóból tehát 3-ban egyáltalán nincs NA játékos, 2-ben csak három és vegyítik őket az európaiakkal, egyedül a Team Liquid full NA.

Jogos a kérdés, mi van a Cloud9-al? Hát az hogy kiestek, így a továbbjutók statisztikáinál őket ezúttal nem lehet számba venni.

Pedig van olyan világranglista, ami szerint ők a legjobbak az egész mezőnyben:

Ez mi?! A Gosugamers világranglistája túl sokat ivott a péntek esti buliban – gamer.hu

Az első helyre egy olyan csapatot írtak, akit elképzelni sem tudunk, miért tettek ilyen magasra. Kitalálod ki az? Sokan elégedetlenek a HLTV világranglistájával, és azzal is, hogy nincs másik tabella a CS:GO csapatoknak. Nekik üzenjük, hogy van! A Gosugamers világranglistája azonban olyan hülyeséget állít, amit nehezen tudunk értelmezni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva