League of Legends

Láthatatlan képességek – Bug, vagy így van tervezve?

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Nunu, Sion,

Riot Scruffy segített megérteni egy, már régóta hánytorgatott témát.

Néhány karakternek vannak “láthatatlan” képességei, amit ha egy bokorból használnak, zéró vizuális információval látják el a bokrokon kívül álló ellenfeleket, szimplán csak hülyére sebzik őket. Nos, mint kiderült, hogy egy képesség látható legyen vagy sem egy ilyen helyzetben, az bizony a tervezőasztalon dől el!

Ha el lettél már takarítva a Föld színéről egy bokorból elsütött Nunu ulti miatt, akkor bizony tudod miről beszélünk. De a toposok is könnyen átérezhetik a láthatatlan képességek problémáját, ugyanis Sion Q-ja is éppen ebbe a kategóriába tartozik. A legtöbb karakterek által használt spell látható, amint elhagyja a bokrot az animáció, így sokan joggal gondolták azt, hogy Sion és Nunu esete valamilyen bug eredménye. Viszont az igazság az, hogy bizonyos töltést igénylő képességek más szabályrendszerben léteznek.

Az, hogy egy ilyen képesség látszik-e vagy sem, a tervezés folyamata alatt dől el. Riot Scruffy bővebben is beszélt erről a procedúráról:

Ok, ami miatt úgy dönthetünk, hogy ne látszódjon a bokorból elsütve egy képesség: Egy rizikósabb képesség esetében ez szolgálhat amolyan kiskapuként, ugyanis a meglepetés erejével csaphatunk oda ellenfeleinknek. Rizikósabb alatt például Nunu ultiját értem. Ahhoz, hogy a képesség effektív legyen, elég hosszan kell tölteni. A probléma ezzel csak az, hogy hihetetlenül könnyen meg lehet szakítani, akkor meg egy huzamosabb ideig borul minden. Így adtunk Nununak egy lehetőséget, hogy effektíven használhassa a végső képességét.”

A játékban most már nyüzsög a CC, így érthető, hogy miért adnak Nununak “láthatatlan” lehetőségeket. Ha a képesség maxra töltve eltalál bárkit, anélkül, hogy az ellenfél valamilyenmnódon lereagálja azt, nos, ebben az esetben azt hiszem megegyezhetünk abban, hogy Nunu megérdemelte ezt a kisebb győzelmet (és a potenciális killt!).

Ellenben ez nem azt jelenti, hogy minden töltős képességgel rendelkező hős megkapja ezt a privilégiumot. Itt van például Xerath. Neki is be kell töltenie a Q képességét, még sem láthatatlan a spell, ha a bokorban használja! Riot Scruffy erre is kitért, a tervezők nem adnak láthatatlanságot azoknak a képességeknek, amik: olcsók, spammelhetők,  vagy nagy távolságra hatnak. Xerath Q-ja pedig igenis spammelhető, erősen roncsolná a játékmenetet, ha folyamatosan a semmiből csapkodna agyon minket egy néhány másodperces képesség.

Így, ha legközelebb széttrancsíroz valami a bokorból, amire nem tudtál felkészülni, értelmetlen dühöngeni, ugyanis a Riot direkt így tervezte. Bugokról szó sincs!

Ti egyetértetek ezzel?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva