Counter Strike

Még hogy Skadoodle nem elég jó ide? Villámbeszámoló az IEM Oaklandről


Az első kör végeztével még 4 csapat maradt veretlen az IEM Oakland csoportkörében.

Az IEM Oakland első napja hozott pár meglepetés eredményt, a random Bo1-eknek hála. Ezen a formátumon még a gyengébb mappoollal bíró együttesek is meglephetik a világ legjobbjait. Ez történt most is, nem is csak egyszer.

Lássunk egy gyors összefoglalót, a nap legszebb jelenetét és az aktuális állást:

  • Rögtön a nyitómeccsen mindenkit sokkolt, ahogy a NiP 16:11-re megveri az Astralis-t. Főleg azért, mert mindez Overpass-on történt, ahol a dánok elméletileg a világ legjobbjának számítanak. A vereség oka azonban teljesen más, mint a skill: device helyett zonic-nak kellett beugrania a nyitómeccsen, szóval mindent értünk!
  • A második találkozón az SK csak 2-szeres hosszabbításban tudta legyűrni az EnVyUs-t. RpK 44-be lőtte magát és +16-os K/D-vel zárt, mindkettőben a meccs legjobbja volt. SIXER ehhez képest 12:32-ben végzett, vajon kin ment el?
  • Az Astralis következő meccse, hiába érkezett meg device, még rosszabbul sikerült. 16:6-ot kaptak a Cloud9-tól úgy, hogy Skadoodle-t képtelenek voltak lelőni. Az AWP-s csak 9-szer halt meg az egész meccs során.
  • A FaZe bemutatót tartott Overpass-on, 16:3-ra verték az OpTic együttesét. De nem ám a CT oldal kényelméből! Támadásban 12:3-as félidőt produkáltak, az ellenfél visszalőni sem tudott. 19 kör alatt allu 7, friberg 5 fragig jutott.
  • A világranglistán története eddigi legjobb helyezését egy szép győzelemmel ünnepelte a Renegades. Cobblestone-on elkapták a G2-t 16:9-re, és megmutatták mennyire fontos a játékban a clutch. A franciák egyetlen 1vX szitut sem hoztak le a meccsen, ki is kaptak!

Az első kör után így áll a tabella (a G2 és a Gambit jelenleg még játszik), 4 csapat még őrzi veretlenségét:

Forrás: HLTV

A nap legszebb jelentét is beígértük, hát íme Skadoodle 1v4 fordítása az Astralis ellen:

Az IEM Oakland este robog tovább a csoportmeccsekkel, mindenki játszik mindenkivel. Amint lement mindenkinél az 5 meccs, az első három továbbjut. A csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe, a második és harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak egymással a negyeddöntőben.

A győztes a legvégén 125.000 dollárral lesz gazdagabb!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva