Gaming

16 éve jelent meg az Xbox!


Ma ünnepli a 16 születésnapját az Xbox "classic". Az Xbox LIVE 15 éves lett a napokban.

2001. november 15. A Microsoft útjára indítja az Xbox játékgépet, mely a Play Station 2 legnagyobb kihívója.

Manapság már elképzelni sem tudnánk egy ilyen visszafogott konzol bemutatást. Bill Gates azonban nem tolta túl. Inkább a részletekre helyezte a hangsúlyt.

We support HD TV…the resolution here is really unbelievable…not everybody will have an HD TV but this thing is ready for them

Hihetetlen újításként beszél a HD támogatásról, mely manapság már a minimum elvárások között sem kap helyet. Anno azonban ez egy hatalmas dolog volt!

További büszkesége volt az Xbox-nak, hogy rezgett a kontroller, 4 játékos egy időben tudott játszani a géppel és beépített merevlemezzel is rendelkezett.

Könnyen észrevehető a különbség. Az Xbox köröket vert a PS2-re.

Teljesítményben egyértelműen elverte vetélytársait. Szebb és élesebb textúrák, és összességében jobb képminőség jellemezte az Xbox-ot.

Az Xbox 7.3 gigaflopsos teljesítményre volt képes, míg vetélytársa, a Play Station 2 csak 6 gigaflops körül mozgott. Ez is segített abban, hogy az Xbox sikeres lehessen, és a következő számokat érhesse el:

  • Az első Xboxból több mint 24 millió darabot adtak el.
  • A legsikeresebb cím a Halo 2 volt, majd 8 és fél millió eladott darabbal.
  • Az Xbox Live támogatása egészen 2010-ig kitartott, annak ellenére, hogy az Xbox 360 már 2005-ben megjelent világszerte.

Azonban kellettek játékok is

Amiből szintén nem volt hiány. Ki is felejthetné el a Halo sorozatot, pláne ha Xbox-ról beszélünk. Ezzel például biztosan sokan játszottatok:

De az első Xbox-on debütált a Forza Motorsport sorozat is:

Mintha egy kicsit megváltozott volna az évek során. 12 év telt el:

Az exclusive címeken túl azonaban fontos volt, hogy a nagy címek is megjelenjenek a gépre, ezt pedig sikerült is elérni. Sosem volt hát mostoha gyerek az Xbox:

Need for Speed: Carbon (2006)

Hiába volt a piacon már az új Xbox, az EA nem tehette meg, hogy egy ekkora játékos bázist kihagyjon a buliból.

NHL 07 (2006)

Ugyan az a helyzet, mint az NFS-nél, túl sok játékos maradt volna játék nélkül. Az EA pedig mint azt tudjuk, szereti a pénzt.

Nektek mi volt a kedvenc játékotok az első Xbox-on? Én a Fifa Street-et és a Halo részeket nem tudtam letenni. Írjátok meg a sajátotokat kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva