Gaming

Érkezik a világmegváltó update a szakadék szélén táncoló Daybreaktől


Nem mondok nagyot, ha azt állítom: amennyiben a Daybreak a holnapi frissítésben nem tudja megreformálni a H1Z1-et, úgy nekik egy időre befellegzett.

Előző – történelemórára hajazó – cikkemben már részletesebben foglalkoztam a battle royale műfaj múltjával, jelenével és a legfőbb képviselőivel. A stílus úttörőinek egyik legnagyobbika kétségtelenül a Daybreak Games által fejlesztett H1Z1. Az a H1Z1, amely hosszú hónapokon keresztül folyamatosan növekvő játékosbázist tudott a magáénak. Volt olyan időszaka, hogy egymást követő 13 hónapból 12-szer növekedett a játékos-szám az előző havihoz képest. Hol tartanak most? Az elmúlt négy hónapban elvesztették aktív játékosaik kétharmadát.

Mészárlós gyerekhorrorból dollármilliárdos iparág

Magyar idő szerint 22:00-kor leállnak a szerverek és kezdetét veszi a 6 órás karbantartás. A frissítések általában 4 órát szoktak igénybe venni, úgyhogy most nagyon biztosra mennek a fejlesztők. Van is rá okuk, hiszen ha most nem alkotnak maradandót, akkor már nagyon-nagyon nehéz lesz visszaszerezni a community bizalmát. Valljuk be, az utóbbi 3-4 hónap, és úgy összességében a Combat Updatet magával hozó Pre-Season 6 borzalmasra sikeredett. Ezt a Daybreaknél is észlelték – kérdés, hogy még időben -e? – és ennek megfelelően az októberi Invitational keretein belül számos nagyon várt – de részükről igencsak meglepő és hirtelen jött – változtatást be is jelentettek.

Ide tartozik a játék első pályájának visszahozása, persze mindezt a map teljes remasterelésével, azaz a Z1 modern köntösben való megjelenítésével. Ezenfelül olyan, fegyvereken történő változtatások eredeti állapotba való visszaállítása, amelyekbe annak idején bele sem szabadott volna nyúlni. Olyan core-mechanizmusok változtak az idők során, amelyek például CS:GO-ban elképzelhetetlennek tűnnek (patternek konstans cserélgetése, egyszer még horizontal, aztán már vertical recoil, outplay mechanikák módosítása stb.).

Az 500,000$ összdíjazású Invitational óta eltelt közel egy hónap, így most már jócskán aktuális egy update, amely tartalmazza a beígért dolgok javát. Jelen állapot szerint úgy néz ki, hogy holnap, magyar idő szerint hajnali 4:00-kor fognak végezni a karbantartással, akkor lehet beizzítani a rakétákat és robbanni a szerverekre. Ami eddig álom volt, az most realitás lehet. Daybreak, ne hagyj minket cserben!

FRISSÍTÉS: A mai végső tesztelési fázis során több bug és crash is szembejött a fejlesztőknek, így elnapolják az updatet. A szervereket hazai idő szerint 17:00-kor zárolják, és körülbelül 23:00-tól lehet csapatni. Ámen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva