League of Legends

Riot Meddler: “Értelmetlen a Black Cleaver halmozás!”


Egy új trend kezdte felütni a fejét, a Riot Games pedig igyekezett minél gyorsabban reagálni az esetre.

Az előszezon megérkezésével elindult egy trend, ahol a játékosok kizárólag Black Cleavert építenek karakterükre. Ez az egyik új rúna miatt tűnhet működőképesnek, ám a League of Legends egyik vezető tervezője szerint ez közel sem olyan jó startégia, mint amilyennek elsőre hangzik.

A stratégia a Transcendence rúna miatt képes valamilyen szinten működni, ez a rúna ugyanis minden töltési idő csökkentést, ami meghaladná a lehetséges maximumot, átvált sebzéssé. Tehát, ha 80% töltési idő csökkentést halmozunk fel, az gyakorlatban 40% töltési idő csökkentést és plusz 40 sebzést jelent. A Black Cleaver pedig önállóan sem egy rossz tárgy, így ezt látva sokan úgy gondolták, mennyivel jobb lenne, ha többet is egymásra pakolnának, hiszen a maximum CDR után minden további százalék sebzésként adódik hozzá a hősökhöz.

Meddler viszont úgy gondolja, nem feltétlenül kifizetődő ez az új stratégia és jobb lenne, ha a “szerelmesei” felhagynának vele, természetesen a saját érdekükben:

“A Black Cleaver halmozásnak semmi kimagasló eredménye sincs, sőt, ha megnézzük a statisztikákat sokszor kimondottan rossz döntésnek tűnik. Ebben az esetben csak életerő és AD kerül a karakterre, ez pedig kitetté teszi a játékost minden sebző forrásnak.”

Persze amint beindult ez az őrület, bizonyos játékosok elkezdték keresgélni a hasonló alternatívákat. Így akadtak rá az AD kompozíciók rémére, a Frozen Heartot halmozó Malphite-ra. Elsőre ez is legalább olyan szörnyen hangzik, mint a csak Black Cleavert építő stratégia, ám ebben az esetben egy dolog hátborzongatóvá teszi a beszélő kősziklát. Ez pedig éppen az ellenállás, amit bizotsít a Frozen Heart. A Black Cleaverben semmi páncél, vagy varázsellenállás nincs, ez plusz stressz alá helyezi a játékost, ugyanis bármilyen sebző forrás halálos lehet ellene. Viszont Malphite esete sokkal különb, ugyanis ha egy teljes AD csapat ellen játsszuk mindezt, bőven hasznosakká válhatunk. Így ugyanis egy halom manát, páncélt, valamint AP-t kaphatunk a trollnak tűnő buildből.

“A Transcendence rúnáról mostanában sok szó esik a fejlesztői üléseken, nem tudjuk még, hogy mit szeretnénk pontosan kezdeni vele. Sok stratégia jónak néz ki, de nem tűnik OP-nak, vannak olyan stratégiák, amik kifejezetten gyengék és nem értjük miért használják a játékosok, de persze találni olyan kombót is a rúnával, ami félelmetesen erősre sikerült, s igen, ez utóbbinál Malphite-ra gondolunk! Nem gondoljuk, hogy azonnal módosítanunk kell a rúna működésén, a jövőben rajta fogjuk tartani a szemünket, és ha úgy érezzük rossz irányba halad a felhasználása, akkor biztosan közbe fogunk lépni!”

Ti találkoztatok már valamilyen tárgyhalmozóval? Mi a véleményetek a stratégiáról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva