Counter Strike

Tiszta Hollywood: kegyetlen NiP Magic és sima FaZe tarolás Oaklandben


A NiP megmutatta, miért nem lehet soha leírni egy csapatot. Még akkor sem, ha lemaradnak zsinórban 3 Majorról!

A két elődöntő teljesen eltérő képet mutatott az IEM Oakland színpadán, hiszen a NiP nagyon szoros, a FaZe nagyon sima meccset nyert meg szombat este. A döntőben a két európai csapat egymással küzdhet majd a fináléban:

SK vs. NiP

Nehéz megmondani, hogy min is múlt a SK kiesése, így elsőre 3 szó jut eszünkbe lehetséges indokként: Overpass, TACO és draken. Pontosan ebben a sorrendben. A vétó során ugyanis az SK nemhogy képes volt bent hagyni, hanem egyenesen kipickelni azt az Overpass-t, ami  a nindzsák egyik legjobb mapja mostanában. 70%-os győzelmi arány az elmúlt 3 hónapban, ráadásul már itt Oaklandban is megmutatták, mit tudnak rajta:

16:11-re verték az Astralis-t, és 16:4-re a Cloud9-t, akik elméletben jó Overpass csapatok!

Persze az SK is annak tartja magát, és vezettek is 7:1-re, onnan azonban már szinte csak a NiP nyert kört. 7:1 után 2:15-ös svéd sorozat következett, és nyerték az SK mapját. A legnagyobb probléma az volt, hogy 7:1-ig még TACO is ott volt a csapattal, 4:2-es statja nem kiemelkedő, de közepesnek elmegy. Utána azonban a következő 17 körben összesen 3 embert tudott csak megölni entry fraggerként, végül pocséknak mondható 7:18-ban zárt:

Forrás: HLTV

Pedig a meccs előtt FalleN nagyon fogadkozott, hogy visszavágnak a NiP-nek a tavalyi vereségért. Fun fact: az SK-t tavaly is a NiP ejtette ki, ugyanúgy az elődöntőben, ugyanúgy esélytelenként:

A második mapot, az SK által válaszott Cache-t szintén simán nyerte az SK, jöhetett a mindent eldöntő Inferno. Vagyis inkább draken, hiszen nem a pálya, hanem a NiP AWP-se bizonyult végül mindent eldöntőnek. Szinte hiba nélkül játszott ezen a pályán, a NiP-nek rég nem volt ilyen megbízható AWP-se. Az egész sorozatban 51 killje volt, abból 31 az AWP-vel esett, ennek a fele egyetlen pályán született, igen Infernón:

Forrás: HLTV

Így már érthető ugye?! Overpass, TACO és draken voltak a NiP sikerének kulcsai, mindannyian együtt. Az utolsó frag forgatókönyvét sem lehetett volna ennél hollywoodibbra venni, természetesen TACO kapta. Utána jöhetett az ünneplés, legutóbb ugyanis egy éve volt nagyverseny döntőjében a NiP, az IEM Oakland fináléban, 2016-ban. Most összejöhet a címvédés és megmutathatják az egész világnak, komoly erő van ebben a lineupban!

FaZe vs. Cloud9

Nem szeretnénk megbántani sem a FaZe, sem a Cloud9 fanokat, de erről a meccsről egyszerűen nincs mit beszélni. A Cloud9 az egyedüli olyan csapat a mostani elit csapatok között, akinek a mappoolja a legalkalmasabb arra, hogy elkapja egy Bo3-ban a FaZe-t. Erre most, amikor összekerülnek, kiszedik a FaZe helyett, ami a karriganék gyengesége? A FaZe köszönte szépen és simán nyerte a meccset 2:0-ra. Mindkét map eleje olyan körrel indult, ami kb azonnal elvette a Cloud9 önbizalmát a továbbiaktól, Trainen a FaZe irányítója hozott le egy force kört:

A vonatos pályát nyerték is 16:8-ra, úgyhogy jöhetett Overpass, ahol a FaZe nem is várt a 3. körig! Rögtön a pisztolykörben lehoztak egy önbizalomroppantó 2v3-at, mindhárom killt olofmeister glockjának köszönhetően:

Ez a pálya még az előzőnél is simábban, 16:6-ra landolt a FaZe-nél, így ők jutottak a döntőbe a NiP mellé.

Szép játékban persze a döntő sem szűkölködik majd, egy Overpass, Nuke, Inferno hármast nagyon megnéznénk ettől a két csapattól a döntőben!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva