Hearthstone

Tempo Priest – avagy az átverés, ami működik


Eddig csak mókapaklinak tűnt, de egyre többen érnek el vele szép eredményeket.

Amennyire rossz helyzetben volt bő egy éve, annyira jól teljesít mostanában a Priest class a Hearthstone-ban. A használati arányt tekintve lényegében folyamatosan ott van a Top 3-ban, amire nagyon rég nem volt példa, ráadásul több használható deckje is van jelenleg:

  • Razakus Priest
  • Big Priest
  • Silence Priest
  • Dragon Priest

Hogy mi a közös ezekben? Leginkább az, hogy egyik sem egy különösebben gyors deck. Persze ezeknek a pakliknak is létezik olyan ideális curve-je, amivel viszonylag gyorsan tud nyerni, de alapjáraton igaz, hogy az első egy-két körben sokkal könnyebb megszerezni ellenük a boardot, mint elveszíteni azt.

Leginkább ez a berögződés hívta életre a Tempo Priest paklit, hiszen kevesen vannak, akik Priest ellenfelet látván korai agresszióra készülnek. Lényegében egy átverés az egész: joggal bízhatunk abban, hogy a másik játékos nem hozott optimális döntést a Mulligannél – persze akkor még aligha sejthette, hogy egy tempo deckkel áll szemben. Melynek egyébként a Shadow Ascendant talán a legfőbb motorja – két-három kör alatt óriási előnyt lehet vele kiépíteni, ha az ellenfélnek nincs rá válasza.

Kép: Hearthpwn

A pakli már a ladderen is bizonyít: Katsumi nemrégiben például egészen Rank 10 Legendig vezette a saját változatát. Egy egészen különleges verzióról van szó, melyben helyet kapott a Devilsaur Egg is, amit Barnes és a Meat Wagon is elő tud rántani. Meg persze a különféle lénytápolásokkal (Cobalt Scalebane, Bonemare, Defender of Argus, Shadow Ascendant, Inner Fire) is ki lehet szedni belőle az 5/5-ös dínót.

Katsumi Tempo Priest paklija
Kód: AAECAa0GBqQD+wWlCYW4AsLOAqvQAgz4AuUE0QryDPC7AtHBAtjBAqvCAuTCAsrLAs7MAqbOAgA=

A Tempo Priest már versenyen is megmutatta, hogy lehet vele meglepetést okozni. J4CKIECHAN győzelméről a Gamegune Major tornán tegnap már beszámoltunk, nem mindennapi lineuppal szerezte meg az első helyet a brit játékos. A paklik között volt egy Tempo Priest is, mely egy sokkal alacsonyabb curve-öt használó változat, mint Katsumi fenti paklija. A Circle of Healing is igen fontos szerepet tölt be: tud boardot stabilizálni, kombózik az Injured Blademasterrel és az Auchenai Soulpriesttel, míg a Northshire Cleric, Wild Pyromancer, Acolyte of Pain vonal mellett elképesztően erős laphúzásként is tud funkcionálni, szerencsés esetben akár az egész kezet újratöltheti.

J4CKIECHAN Tempo Priest paklija
Kód: AAECAa0GAA/tAfgC5QT2B9UI0QrSCvIM+wzwuwLRwQLYwQLkwgLKwwLOzAIA

Aki tehát szívesen kipróbálná ezt a fajta Priest decket, az fent két igen különböző verzióból is meríthet ötleteket. Sikeres létrázást mindenkinek, aki úgy dönt, hogy fut egy kört vele!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva