Counter Strike

Ha az M4A1-S így folytatja, pár verseny és megelőzi őt még a MAC-10 is


Az IEM Oakland statisztikái között a profik által használt fegyverek fest a legrosszabbul. Kezd ugyanis eltűnni a listáról az M4A1-S, de teljesen.

Az IEM Oakland a pályák tekintetében is elszomorított minket, sokadjára is rávilágított Nuke gyenge szereplésére. A 45 lejátszott map közül csak egyetlen egy zajlott Nuke-on:

HLTV confirmed? A statisztikák szerint ezt a pályát kell váltania az érkező Dust2-nek – gamer.hu

Olyan keveset játszanak rajta, hogy szinte teljesen felesleges bent tartani. Versenypálya az legyen, ahol tényleg van is verseny. Biztos mindenki kitalálta már, igen Nuke-ról van szó! MM-en is alig látni, kevés az FPS, sok a bug, és a profik sem szerették meg túlságosan az új változatot.

A legszomorúbb statisztika azonban mégis a fegyvereké, amit a profik használnak. Itt persze nem a vásárlási statisztikákra kell gondolni, hanem hogy melyik fegyverrel született a legtöbb kill a tornán:

Egyértelműnek tűnik, hogy a lista élén az AK, az AWP és a kettő közül a népszerűbb M4-es lesz a dobogón. Nagyfegyveres körökben ugyanis ezeket veszik legszívesebben, ezek a leghatékonyabbak.

Utána következnek az alappisztolyok, ugyanis a félidők eleji pisztolykörökben illetve a full ECO alatt ezek vannak csak a kézben. A Glock ugye egyértelmű, az USP-S pedig már régen kiszorította a profik kezéből a P2000-t.

Ezután érkeznek a force buy körök sztárjai, a CZ és a Desert Eagle. Plusz ott van az UMP, amit a nyert pisztolykörök után is leggyakrabban vesznek, de force körben is gyakran felbukkan.

A végére pedig maradnak a futtotak még kategória fegyverei, a Scout, a Famas, a Galil, a MAC-10 és az M4A1-S. Bizony, a kevésbé népszerű M4-es ilyen társaaságban tengeti napjait, szinte már gáz.

Forrás: HLTV

De a 20-as tár és a gyenge páncél átütő képesség olyan mértékű hátrány, amit kevesen vállalnak csak be a profik közül. Ha megnézzük a pontos számokat, nemsokára már a Top10 fegyver között sem lesz a Silencer, ha ilyen mértékben folytatja a zuhanást.

Márpedig buff nélkül csak küzdeni fog szegény, de teljesen feltámadni soha. Pedig lehetőség bőven lenne a feltámasztására:

  • Legyen olcsóbb opció, mint az M4A4. Kerüljön csak 2900 dollárba.
  • Legyen hozzá plusz egy tár, és 20/40-ről menjen fel 20/60-ra, ne kelljen spórolni annyira.
  • Vagy legyen nagyobb a tár, jobban megközelítve az AK és az M4A4 30-as tárát. Mondjuk 25/50-es tárakkal jó is lenne.
  • Szórjon gyorsabban! Az M4A4 tüzelési sebessége 666 RPM, pont mint a Galil, a Famas, vagy az UMP. Amivel darálni kell, az daráljon. Az M4A1-S viszont mivel inkább pontozni jó, ezért pont ugyanúgy 600 RPM gyorsaságú, mint az AK.
  • Sebezzen többet! Ha pontozásra találták ki, akkor meg vigye át jobban a kevlárt. A jelenlegi 70%-os páncélátütő képesség kevó ellen 92-t sebez fejre. Ha viszont felmenne 76,5% fölé, akkor már 100-at sebezne fejre, kevó ellen is.

Ha egyik sem következik be, akkor szép lassan az a kevés ember is elfelejti szép lassan az M4A1-S használatát, akik eddig bíztak benne. Az se sok, a világelitből kb 5-6 ember:

A profik 86%-a M4A4-et használ, 6% még gondolkodik. Már csak egy csapat bízik a Silencerben – gamer.hu

A meccseken már megfigyelhettük, milyen kevés játékos bízik az M4A1-S erejében, de most a pontos számokat is látjuk a Top10-ből. Gyakran felmerülő kérdés, melyik a jobb M4-es? Melyik profi melyiket használja? Most megkaptuk a választ! A fegyverválasztási megfigyelés a HLTV Világranglistájának Top10-ére koncentrált, vagyis 50 játékost vizsgált.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva