Overwatch

Nem nerf, csak bug: véletlenül gyengítettek Moirán


Nem volt szándékos a legutóbbi PTR változtatás, ami hátrányosan érintette a legújabb hőst.

Ahogy arról a minap már beszámoltunk, nemrégiben új frissítés érkezett az Overwatch PTR szervereire, így akik a hivatalos megjelenés előtt szokták próbálgatni a különféle újdonságokat és balansz-változásokat, azok már most tanulgathatják a legújabb map, a Blizzard World fortélyait. Volt azonban egy másik változás is, méghozzá a legújabb hős, Moira kapcsán.

PTR: az új pálya mellett Moira nerf is érkezett

Az új patch óta jókorát csökkent a rásegítés Moira másodlagos támadásán: sokkal közelebb kell lenni a célponthoz a jobb egérgomb használatakor, mint korábban. Nemrég azonban kiderült, hogy a változás nem szándékos, csupán egy bugról van szó. A hivatalos fórumon az egyik fejlesztő, Tim Ford elárulta, hogy valójában egy másik módosítás következménye a hiba.

Az egész abból indult, hogy módosítani kellett a Biotic Grasp működésén, amikor ugyanis több célpont is valid volt, akkor a játék nem mindig tudta eldönteni, melyik is van közelebb a célkereszthez. Ebből aztán ilyen és ehhez szituációk születtek:

A Blizzard tehát a fenti videóban is látható problémát szerette volna megszerelni, de nem sikerült tökéletesen. Ez leginkább annak köszönhető, hogy jócskán át kellett dolgozni a mechanikát, ami miatt még nem mindegyik karakter ellenében működik ugyanúgy a képesség. A legnagyobb baj egyértelműen a Training Botok esetében van Ford szerint, de a méretesebb hősöknél is igen látványos a hiba, így ezen még mindenképpen javítaniuk kell.

Lényeg a lényeg: a fejlesztők nem szándékosan gyengítettek Moira célzásán, egyszerűen csak nem sikerült tökéletesen implementálni az új rendszert. A jó hír, hogy hamarosan megszerelik: várhatóan a mostani hét végén vagy a jövő hét elején érkezhet az új patch a PTR-ra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva