League of Legends

Hivatalos: Egy lépésre a tökéletestől az amerikai szupercsapat!


A Team Liquid rendesen szórta a pénzt az előszezonban, masszív is lesz a lineup!

Az NA LCS úgy döntött, hogy követi az amerikai sikersorozatot és az esportba is bevezeti a franchise rendszert. Pofon egyszerű az egész, gyakorlatilag be kellett vásárolniuk magukat az esport szervezeteknek a bajnokságba és ha ez megtörtént, már nem eshetnek ki onnan. A csapat csere, vagy a bajnokság csapatainak bővítése pedig egy konzorcium döntése után történhet csak meg. Miért jó ez? A játékosoknak nem változik semmi, ugyanúgy meg kell küzdeniük a helyükért, válthatnak csapatot és le is cserélhetik őket, így kompetitív marad az éra, míg a szervezeteknek biztonságot jelent a berendezkedés, ugyanis nem eshetnek ki az “élvonalból”. Mindenki nyer, de főleg az esport szervezetek.

És azok közül is azok, akiknek bőven van pénzük. Már ahhoz is rendesen ki kellett borítania  perselyt, hogy bent legyenek a bajnokságban, s ezek után még fel kellett építeni a nyolcadik szezonra a csapatot. A nagy költekezések után kirajzolódott egy elit csapat, ami a Paris Saint Germainhez hasonlóan elsődlegesen pénzzel oldaná meg az építkezést, mint sem “neveléssel”. Akik követik valamilyen szinten az idei játékoscseréket, azok ennyiből már tudhatják, a Team Liquid csapatáról beszélünk. Nem csoda, hiszen az egyik befektetője a csapatnak nem más, mint a Star Wars jogokat is birtokló Disney!

A lehetőség tehát adott volt, hogy a klub kiemelkedő játékosállománnyal fogja megkezdeni a nyolcadik szezont, s az igazat megvallva, ez beigazolódni látszik. Az első két hivatalos bejelentés Pobelter és Xmithie érkezéséről szólt. Pobelter a kezdetek óta kiváló és megbízható játékosnak számít, tehetsége vitathatatlan, a szóló ranglétrán is minden évben előkelő helyen végez, sőt még a világbajnokságon sem lehetett rá panasz. Xmithie talán a “legolcsóbb” név a lineupban, ám itt fontos megjegyezni, hogy a Liquid okosan döntött, ugyanis a jungler korábban is Pobelterrel játszott együtt, így az összhangot nem bontották meg a mides és a dzsungeles között.

A két korai bejelentés után robbant a bomba, a korábbi CLG és TSM ikon, Doublelift is a Team Liquidet fogja erősíteni 2018-tól, ez pedig óriási löket mind a csapatnak, mind pedig a szurkolóknak, ugyanis egy határtalan ambíciókkal rendelkező lövész érkezik a csapathoz, aki szomjazza a sikert. De legfőképpen a bosszút, amit a TSM-en szeretne elverni.

A legújabb hivatalos bejelentés során pedig kiderült ki lesz Doublelift társa az alsó ösvényen, ő pedig nem más, mint Olleh, az Immortals korábbi kiválósága. Érdekesség, hogy Olleh támogatóként elérte az amerikai szerver szóló ranglétrájának a csúcsát is, ezt pedig előtte nem sokan mondhatták el magukról support mainként.

Négy ember tehát már fix, már csak az a kérdés, hogy Lourlo marad-e a toposa a Team Liquid 2018-as kezdőcsapatának, vagy érkezik-e egy újabb nagy név. A jelek szerint újítani fog a Team Liquid, ráadásul nem is akárkit szánnak a felső ösvényre! A Cloud 9 felbontotta a szerződését a korábban világbajnoki címet nyerő Impacttel, s ezzel a koreai játékos szabadúszó lett. Gabriel Jacob Luiz pedig, aki a Team Liquidnek gyárt videóanyagokat, a napokban Twitteren követni kezdte a koreai topost, ezzel valószínűleg jelezve, hogy a Liquid egészen közel áll ahhoz, hogy tökéletesítse az álom keretet.

Forrás: twitter.com

A lehetőség tehát adott, s már csak napok kérdése és kiderül, ki lesz a TSM jövőévi riválisának utolsó kezdő játékosa. Egy biztos, sziporkázó mérkőzések lesznek jövőre Amerikában!

Nyitókép: twitter.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva