Gaming

Sokaknak kimaradt ez az Assassin’s Creed – most újra megjelenhet


A Unity árnyékában megjelent Assassin's Creed Rogue az újgenerációs gépekre is megérkezhet.

Úgy tűnik, hogy az egyéves pihenő jót tett az Assassin’s Creed sorozatnak, a néhány hete megjelent legutóbbi rész, az Assassin’s Creed Origins ugyanis egyértelműen jobb fogadtatásban részesült, mint az elmúlt néhány epizód.

Volt is honnan “lelassítania” a Ubisoftnak hiszen 2009 és az Assassin’s Creed II óta minden évben jött új rész, így nem csoda, hogy a játékosok a 2015-ös Syndicate-re teljesen kiégtek. Arról nem is beszélve, hogy 2014-ben nem egy, hanem rögtön kettő új AC-epizódot is kaptunk: a konzolos generációváltás miatt az új gépekre a Unity, a régiekre pedig a Rogue érkezett.

Emiatt az Assassin’s Creed Rogue sokaknak ki is maradt – első körben csak PS3-ra és Xbox 360 jelent meg, a 2015 tavaszán érkezett PC verzió pedig szintén igencsak radar alatt maradt. Pedig meglepően jó lett: olyannyira, hogy jobb értékeléseket kapott annak idején, mint a Unity.

Nem véletlen, hogy sokan dicsérték a játékot: egyrészt a Black Flag által behozott szupernyitott, hajózós receptre épített, amit sokan szerettek, másrészt a főhős nem egy assassin, hanem egy templomos volt, ami adott egy jókora csavart a történetnek is. A “második számú” játék tehát valójában jobban sült el, mint a nagy dobás, a Unity.

A platformok, a megjelenés időpontja és a gyengébb marketing miatt így is sokaknak kimaradt a Rogue. Ők azonban könnyen lehet, hogy hamarosan pótolhatják a játékot, több olasz webáruház kínálatában felbukkant ugyanis az Assassin’s Creed Rogue HD, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy érkezik az újrakiadás. A platformok között egyelőre csak a PS4 és az Xbox One szerepel, de nem lepődnénk meg, ha PC-re is jönne a csinosított változat – feltéve persze, ha látványra többet nyújt majd, mint a korábban már megjelent PC verzió. Várjuk a hivatalos bejelentést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva