Counter Strike

Golyóállók és elárulják a pozidat! 5+1 dolog amit eddig nem tudtál a CS:GO csirkéiről


A kis szárnyasok bizony nem csak dísznek vannak. Szó szerint köröket dönthetnek el egy infóval, vagy a golyó blokkolásával.

A csirkékről általában két dolgot tudnak biztosan az emberek. Szét lehet lőni őket, és a use gomb megnyomásával követni fognak a pályán.

Valljuk be, egyik se túl hasznos infó, úgyhogy most mutatunk olyanokat, ami tényleg előnyötökre válik!

Hiszen több tulajdonságuk is van, amivel kört lehet nyerni, ha jól használod ki őket.

A csirkék felfogják a golyók sebzését

Bizony, bár szétlőni könnyű őket, átlőni rajtuk korántsem. A rajtuk átmenő lövedékek 30%-át is képesek blokkolni, ami egy fejesnél eldöntheti a kört, ha nem akad be.

Mivel az átmenő golyó kiszedi a csirkét, de az ellenfelet nem, az előny nála lesz mikor visszalő. Az ő lövését már nem fogja blokkolni a csirke! Itt egy tökéletes példa az esetre. Aki először lő, csak 79-et sebez AWP-vel, a másiknak meg beadja a killt.

A csirkék blokkolni tudják az ajtót, de a mozgást és a gránátot nem

Átfutni rajtuk egyszerű. És bár szétrobbannak egy gránáttól, a röppályáját nem befolyásolják. Az ajtót viszont olyan keményen megakasztják, hogy meg se tudod mozdítani. Íme egy videós bizonyíték az esetről:

Ha még egy csirke is megszívat MM alatt, akkor ideje kikapcsolni a gépet – gamer.hu

A váratlan CS:GO helyzetek következő fejezetében a csirke, mint felboríthatatlan torlasz jelenik meg egy ajtó mögött. A csirke, mint pályarész nem sok vizet zavar játék során. Kivéve hogy egyes példányok úgy döntenek, eltorlaszolják az ajtót. Merthogy képesek rá, bár se méretük, se súlyuk nem lenne elég ehhez, ez a CS:GO ahol bármi megtörténhet!

A csirkék befolyásolják a látást bizonyos pozikból

Konkrétan kitakarják sokszor, amit épp letartunk! Ez összefügg a szétlőhetőséggel, ugyanis van az a pozi, ahol könnyen bekavarhatnak a csirkék. Pitből például simán eltakarják rövidet, ha arra járnak, inkább lődd le őket ilyenkor:

Illetve ha takarásból másznak be a képbe, hirtelen pánikreakciót válthatnak ki még a legrutinosabb playerekből is. Az megvan, amikor GuardiaN tévesztette össze az ellenfelet egy csirkével?

GuardiaN magyarul káromkodik és megijed egy csirkétől – gamer.hu

Rég nevettem ilyen jót stream közben, GuardiaN még mindig hatalmas forma! Ez van, ha magyarokkal kerül össze GuardiaN. Először próbált imponálni, hogy bizony tud ő is magyarul, aztán a csirke teljesen elvette az eszét. Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

A csirkék mozgásukkal elárulhatják a pozíciódat

Ha olyan helyen ugrasz, ami elég közel van a csirkéhez és nem mögötte vagy, tehát láthat téged, a csirke megvadul. Rohanni kezd, és mivel magától csak úgy random nem csinál ilyet, ez elég beszédes infó. Ha a fal túloldalán ellenség van és meglátja a pánikoló csirkét, tudni fogja hogy a közelben vagy.

Ugyanez a helyzet a késeléssel is. A levegőbe késelésnek nincs hangja, sokan ezzel múlatják az időt, de a csirke a bal klikktől ugyanúgy bevadul, mint az ugrástól. Ártatlan levegőkéseléssel is feladhatod tehát magad, érdemes vigyázni vele.

A csirkék ismerik a decoy és az igazi lövés közti különbséget

Ismét a pánikolás, 100 egység távolságból ugyanis minden lövéstől (és amint már tudjuk, késeléstől is) megriadnak és futkározni kezdenek. A Decoy azonban nem veri át őket, hiába van lövéshangja a gránátnak, ennek egyáltalán nem dőlnek be. A gránát eldobására még reagálnak, de az utána levő hangokra kicsit se.

Ha tehát lövéshangokat hallotok, majd benéztek és a csirkék nyugodtan kotkodácsolnak egy helyben, akkor az csak egy csali gránát lesz!

A csirkék a hangtompítós fegyvertől nem pánikolnak

Az előző bekezdésben kifejtett “minden lövéstől” kategóriából két kivétel van, az USP-S és az M4A1-S. Igen, a hangtompító miatt. A CS:GO csirkék kifinomult hallását átveri a Silencer és az ilyen lövésekre nem reagálnak.

De ha leveszed róluk a hangtompítót, egyből beijednek tőle.

Az egész kutatást végignézhetitek angolul, 3kliksphilip tolmácsolásában is:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva