Hearthstone

Elszámolták a pontokat: ez a HS-verseny sem maradt botrány nélkül


Seiko pontjait rosszul számolták ki a szervezők, ezért nem jutott tovább.

Az idei év nagyobb Hearthstone-versenyei sajnos nem voltak mentesek a kisebb-nagyobb drámáktól: a Blizzard hivatalos tornáit például nem egyszer beárnyékolták a különféle disconnect-botrányok és a körülmények hiányosságai. Úgy tűnik azonban, hogy a technika mellett a szervezők tevékenységébe is könnyen csúszhat végzetes hiba: ez történt a hétvégi DreamHack Winter versenyen is, ahol Seiko önhibáján kívül esett ki.

Kép: DreamHack

A torna első fázisában egy 9 körös svájci formátumú versenyt tartottak, ahonnan 16-an jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az azonos pontszámmal rendelkező játékosok között szokás szerint az ellenfelek erőssége rangsorolt egy adott algoritmus alapján, és előzetesen úgy tűnt, hogy a 7-2-vel záró Seiko is ott lesz a Top 16-ban. Egy technikai hiba miatt azonban manuálisan újra kellett számolni az eredményeket, ami két helyen is módosított a sorrenden – Seiko ezzel a 17. helyre csúszott, vagyis pont nem jutott tovább.

Igen ám, de Seiko és csapata utánaszámolt a sorrendnek, és kiderült, hogy a szervezők elkalkulálták magukat: a német játékosnak tovább kellett volna mennie a 15. helyen.

Ami extrán rossz fényt vet a történetre, az az, hogy – a játékos elmondása szerint – Seiko és a Gamer Sensei (a csapata) többször is próbálta jelezni az adminoknak a hibát, ők azonban egyszerűen nem vettek erről tudomást – csak akkor, amikor már lement az összes nyolcaddöntő és nem lehetett változtatni.

A DreamHack később hivatalos közleményben kért bocsánatot az esetért, elismerve, hogy hiba történt – utólag ráadásul az is kiderült, hogy a programmal sem volt semmi gond, kizárólag emberi mulasztás történt. Seiko kapott némi kompenzációt: 1.125 dollár mellett (ez a Top 8-nak megfelelő nyeremény) a teljes utazási költségét fizetni fogják a következő DreamHack tornára. Ez azonban legfeljebb csak részben vigasztalhatja a németet, hiszen így már sosem derül ki, meddig juthatott volna a versenyen.

Seiko (balról a második) itt még boldog volt a rendezvényen. | Kép: Twitter

Maga a verseny egyébként vasárnap este ért véget, a döntőben a finn zumpp és a cseh Vanik csaptak össze. A tornát végül zumpp nyerte, akinek ez volt az első komolyabb sikere Hearthstone-ban, eddig inkább a ladderen vitézkedett, így újabb skandináv játékos nevét jegyezhetjük fel azon profik listájára, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

A finn játékos Tempo Rogue, Aggro Token Druid, Control Warlock, Razakus Priest lineuppal húzta be az első helyet, illetve az ezért járó 7.500 eurót. Íme a paklilistái:

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva