League of Legends

Újdonság: Érkezik a játékon belüli Voice Chat!


Ráadásul még a Csoportok is változni fognak a jövőben.

A Riot Games hivatalosan is elkezdte fejlesztését a játékon belüli voice chat-nek, ami lehetővé fogja tenni, hogy külső program használata nélkül kommunikáljunk szóban a társainkkal.

Mindezeken felül, pedig elkezdték fejleszteni a Csoportokat is, a jövőben nem lesz majd szükség a társaink meghívására ahhoz, hogy együtt játsszunk. Egy úgynevezett “Open Party”, tehát nyitott csoport rendszert fejlesztenek a játékhoz, ami szabad ki-és bejárást biztosít a csapatba a kliensen belüli barátaink számára.

Ezekkel a változásokkal a rangsorolt mérkőzésekre összeverbuvált csoporttevékenységek is változni fognak, eddig nem volt esélyünk azoknak a behívására, akik nem érték el a minimum rang-követelményeket, ez a jövőben változni fog! Mostantól csak szimplán nem fogja engedni, hogy rangsorolt mérkőzést indítsunk, a csoportban benne lesz mindenki, akit szeretnénk, s a játék fel fogja ajánlani, hogy válasszunk egy olyan játékmódot a csapatunknak, amit mindenki játszhat, természetesen együtt. Így nem kell folyamatosan újra meg újra létrehozni egy szobát, szabadon alakítgathatjuk majd azt az egyet, amit a bejelentkezésünk után létrehoztunk. Nem egy eget rengetően nagy változtatás, de kényelmi szempontból kiváló húzás!

És végül itt van a League of Legends legújabb, s legjobban várt lehetőségének bejelentése. Ugyan a Riot Games már márciusban egy közleményében említette, gondolkodnak azon, hogy esetlegesen belevágnak egy saját Voice Chat fejlesztésébe, ám ebben a témában csöndben maradtak azóta. Egészen idáig, derült égből villámcsapásként bejelentették, dolgoznak a funkción, sőt, már tervrajzzal is szolgáltak! Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy nem éppen olyan lesz a valóságban, mint amilyennek elsőre elképzeltük…

Aki játszik, vagy valaha játszott Overwatch-csal tudja, meg lehet oldani a játékon belüli beszélgetést mindenki számára. A Riot első körben nem ezt tervezi, a beépített Voice Chat-et kizárólag az egy Party-ban lévő játékosok használhatják majd, tehát a csapatot még a játék elején össze kell verbuválni, hogy beszélgethessünk velük. Rangsorolt mérkőzésnél tehát sok pluszt nem fog adni a rendszer. Tehát, ha nagyon specifikusak szeretnénk lenni, lesz a League of Legends kliensen belül egy beépített Discord, vagy TeamSpeak-szerű szerver, amit használhatunk a barátainkkal való kommunikációhoz.

A remény hal meg utoljára, mi úgy gondoljuk, hogy első lépésnek ez jó, innen már tényleg nem kell sok, hogy eljussunk arra a szintre, amire sokan vágynak, hogy bárki, bárkivel kommunikálhasson játék közben, ezzel lehetővé téve az effektív csapatmunkát.

Pontos megjelenési időt még nem tudni, valószínűleg valamikor a nyolcadik szezon folyamán fogjuk tudni kipróbálni az új funkciókat, természetesen először a PBE-n.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva