Gaming

Mi az a második helyen? És hol a CS:GO? A legnézettebb esport-versenyek novemberben


Ezeket az eseményeket követte a legtöbb játékos az előző hónapban.

Az Esports Charts összesítéseiből minden hónapban megtudhatjuk, hogy az esport-rajongók melyik versenyeket követték a legtöbben az adott időszakban: nemrég befutott a novemberre vonatkozó beszámoló, amely több érdekes tanulsággal is szolgál. Nézzük is őket!

Az nem meglepetés, hogy a legnézettebb esemény a League of Legends-világbajnokság döntője volt. A legtöbben a fináléba néztek bele az SKT és a Samsung Galaxy főszereplésével, csúcsidőben több mint 75 millió néző tapadt a streamekre. A második helyen viszont már nem egy hagyományos esport-címet találunk, hanem a mobilos esport-játékok egyik legnagyobbját, a King of Glory-t, amely sikeresen maga mögé utasított két Dota 2-tornát és az Overwatch World Cup legnézettebb meccsét is.

Kép: ESC

Felmerül a kérdés: miért pont ezek vannak elöl, és különben is, hol a CS:GO? A válasz után szerencsére nem kell nagyon nyomozni, csupán meg kell nézni, mi történik akkor, ha a kínai nézőket kivesszük a képletből. A League of Legends World Championship így is első, ám 75 millió helyett “csak” 2 millió (!) nézővel, ami jól mutatja, milyen óriási a kínai közönség. Ezen a listán az Overwatch World Cup már a második, emellett pedig két CS:GO-verseny is befért a Top 5-be: az IEM Oakland és a BLAST Pro Series.

Kép: ESC

Ha kifejezetten az angol nyelvű közvetítéseket nézzük, akkor egy újabb játékot köszönthetünk a Top 5-ben: a Rocket League-et. Ebből is látszik, hogy az “autósfoci” rengeteg nézőt érdekel, csupán nem minden régióban annyira elterjedt még, mint a “top” esport játékok, ezért marad kissé radar alatt.

Kép: ESC

League of Legends, Dota 2, Overwatch, CS:GO – a legnagyobb esport-játékok novemberben is nézők millióit vonzották a képernyők elé. Egyedül talán a Hearthstone kapcsán lehet hiányérzete az embernek, ugyanakkor a Blizzard kártyajátékának hiánya nem meglepő, hiszen nem éppen a versenyekről szólt ez az időszak – majd a januári világbajnokság változtat a helyzeten!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva