Counter Strike

Alakul a Major botrány! Beugró a legnagyobb esélyesnél, értékromboló újítások


A Valve intézkedéseit nem fogadta egyöntetű öröm a játékosok körében, sokan teljesen más változtatásokra számítottak.

Ahogy az várható volt, a Major legújabb bejelentése után egyből elindult a pletyka és felháborodási hullám, szinte egyszerre!

Major reform: Két hétig esik mostantól a drop, 16 helyett 24 együttes kap matricát – gamer.hu

Rendesen felkavarta a januári események állóvizét az óriáscég. A Valve úgy döntött, ideje egy kicsit belenyúlni a legtöbb profitot hozó eseményükbe: A Major kvalifikáció és a Major maga egy nagy, 2 hétig zajló eseménysorozattá olvad össze, ahol 24 csapat mérheti össze tudását.

A pletykák mellett sorra jönnek a nagy hiányzókról szóló bejelentések, eddig az alábbi kényszerű cserékről tudunk biztosan:

  • BnTeT vízum problémák miatt nem utazhat a TyLoo-val. Helyére a coach, peacemaker ugrik be.
  • A Liquid nem nevezheti új játékosát, steelt ötödiknek és stanislaw nem hajlandó beszállni a kispadról. A megoldás itt is a coach, zews lehet.
  • Ha dev1ce betegsége nem javul, zonic fog beugrani hiszen cserére már itt sincs lehetőség.
  • Az SK szintén vagy felps segítségével vág neki a versenynek, vagy más beugrót kell keríteniük házon belül.

A problémák két dologból erednek.

Egyrészt aki már pályára lépett a Minor selejtezős szakaszban valamely másik csapat mezében, az nem igazolhat át sehova a Major végéig. Ezért nem játszhat steel a Liquidben, boltz az SK-ban és dennis nem ugorhat be az Astralis-hoz. De pont ezen okok miatt az SK nem használhatja tavalyi segítőjét Fox-ot sem a bajban. A legnagyobb esélyes tehát hatalmas hátránnyal vág neki már az elejétől a LAN-nak.

A másik gond, hogy ha találnának is olyat, akit igazolni lehetne, már akkor is késő! Hiszen a végleges csapatnévsort a Minorok után kellett leadni.

A Liquid simán elhívhatná n0thingot vagy shroudot mondjuk, az Astralis cadiaN-t és még sorolhatnánk. De mivel már kifutottak az időből, erre sincs mód!

Lurppis szerint a sok beugró miatt gyengébb meccsek várhatóak, amit egy Major nem engedhetne meg magának! Még a HLTV alapítója szerint is vicc a rosterek lezárása egy ilyen versenyre:

De van itt más a sok beugrón és meggyengült esélyesen túl is!

Stewie szerint Majorra jutni és matricát kapni egy szimbólum volt, valami komoly elérése. Amikor megtérül a befektetett munka és a világ elitjének részeként tekint magára és csapattársaira az ember. A 16 csapatról 24-re történő növelés viszont ezt az évek óta tartó hagyományt egyszerűen képen röhögi!

A nagyobb létszám ezt az értéket rombolja le mostantól, aki a Minorról kijut, máris Major résztvevő.

Legyünk őszinték, amikor egy Vega Squadron kijut a Majorra és a játékosok matricákat kapnak, az csodaszámba megy. A TyLoo hiába jó csapat, nekik például még sosem adatott meg. Erre most az ölükbe hullik küzdelem nélkül, illetve olyan csapatok mint a Quantum Bellator Fire szintén kapásból megkapja a dolgot. 

10/10 kreativitás: kiszivárogtak az első Major matrica aláírások – gamer.hu

Amint bejelentették a Major rendszer átrendeződését, egyből beindultak az infók, a pletykák és természetesen az elégedetlenkedések is. A legfontosabb infókat már tegnap megtudtuk, a Valve teljesen átalakítja a Major rendszert. Egy hetes helyett két hetes lesz, magába olvasztja a Major kvalit és így 24 csapatos lesz.

Natu szerint jó a 24 csapat, csak akkor tényleg a 24 legjobb legyen ott, ne a régiók szerinti legjobbak! NBK és TACO ugyanígy vélik:

Ha jobban belegondolunk a dologba, bármennyire is ez az év legjobban várt versenye, igazat kell adnunk nekik minden felhozott esetben.

A Major a legszűkebb elit legyen, ne 24 csapat és azok a csapatok a lehető legjobb ötösükkel, ne beugrókkal érkezzenek már!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva