Counter Strike

Tovább feji a Valve a Major-tehenet, megint csak magukra gondoltak Gabenék


A Major újításoknak persze lesz érezhetően pozitív hatása a közösségre nézve is, de a nagy lóvét megint ők teszik zsebre.

A fontos update-ek továbbra is sehol, a Major rendszer átdolgozása viszont villámgyorsan végbement.

A Panorama UI-t november végére ígérték, csak úgy mint a nyári Major bejelentését. Kettőből egyik se jött össze, immár december közepe van.

De a Major átdolgozását hirtelen előhúzták a semmiből, és bármelyik elemére hisszük azt, hogy nekünk jó lesz, az nekik kétszer olyan jó lesz!

Major reform: Két hétig esik mostantól a drop, 16 helyett 24 együttes kap matricát – gamer.hu

Rendesen felkavarta a januári események állóvizét az óriáscég. A Valve úgy döntött, ideje egy kicsit belenyúlni a legtöbb profitot hozó eseményükbe: A Major kvalifikáció és a Major maga egy nagy, 2 hétig zajló eseménysorozattá olvad össze, ahol 24 csapat mérheti össze tudását.

Vegyük sorra az egyes változtatásokat, és nézzük meg hogyan hatnak majd a játéksokora, és hogyan a Valve-ra:

Egy hét helyett két hetes lesz a Major. A nézőknek igazából mindegy, hogy Major kvali vagy Major a neve, aki a játékra kíváncsi a meccsek számítanak. A Valve-nak azonban egyáltalán nem mindegy, hiszen most már az itteni hirdetéseket is “Major áron” mérheti a szponzoroknak.

Egy hét helyett két hétig esik a drop. Azok a nézők akik ingyen skint vagy még inkább ingyen pénzt remélnek a droptól, most nagyon örülnek. De fontos megemlíteni, hogy több meccs egyenlő több láda, de a több láda egyenlő az alacsonyabb árral! A Valva-nak viszont mindegy, ő minden Marketen gazdát cserélő tárgyból lecsípi a maga 13%-át. Így neki is érdeke lenne a magasabb ár, de több láda nekik még így is jobban megéri.

24 csapatos Major az eddigi 16 együttes helyett. A rajongók örülnek, mert több ember kedvencéről lesznek Major matricák, a játékosok viszont kevésbé boldogok, hogy felhígul a mezőny. A Valve-nak viszont ez is csak újabb bevételi forrás, mert több matrica, több százalék megint csak!

Alakul a Major botrány! Beugró a legnagyobb esélyesnél, értékromboló újítások – gamer.hu

A Valve intézkedéseit nem fogadta egyöntetű öröm a játékosok körében, sokan teljesen más változtatásokra számítottak. Ahogy az várható volt, a Major legújabb bejelentése után egyből elindult a pletyka és felháborodási hullám, szinte egyszerre! Rendesen felkavarta a januári események állóvizét az óriáscég.

Végül, de nem utolsó sorban a RFID badge. Az első ízben bevezetett változás arra szolgál, hogy a helyszíni nézők is kaphassanak dropot. A jegy mellé jár majd, a Steam profillal kell összekötni és máris eshetnek a ládák a helyszínen ülőknek. Nekik öröm, mert ilyen eddig nem volt, a Valve-nak pedig ismételten a Piac forgalmából származó százalékok jutnak.

Ha tehát úgy nézzük, win-win a dolog, mert a nézők is örülnek és a Valve is jól jár. A gond csak az, hogy ezek miért mennek olyan fejlesztések és bejelentések rovására, amiket viszont ennél sokkal jobban vár a közösség?

Előbb a munka, aztán a szórakozás: kedves Valve!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva