Counter Strike

Már csak ez az egy dolog akadályozza az SK-t a világuralomban


A brazil csapatnak nincs gyenge pontja, csakis leggyengébb mapjukon lehet rajtuk fogást találni. Ha ez is elmúlna, nem létezne ellenfelük.

Az SK brazil ötöse 261 tétre menő mapot nyomott le 2017-ben. Ez a 261 pálya összesen 8 mapon történt, a mostani 7 versenymapon illetve Dust2-n, ami év elején még szintén annak számított.

A pályák elosztása az alábbi volt:

  • Mirage – 52
  • Cobblestone – 48
  • Inferno – 47
  • Cache – 40
  • Train – 40
  • Overpass – 31
  • Dust2 – 2

Ha összeadjátok, ez még csak 260 pálya, az utolsó ami hiányzik választ is ad arra, mi az SK utolsó problémája a világuralomért folytatott harcban.

Ez bizony Nuke, ami a brazil csapat insta vétója! Igen, egyetlen egy meccset játszottak rajta idén.

Ráadásul azon is kikaptak. Az IEM Katowice alatt, még március elején úgy döntöttek, megpróbálják a dolog. 16:9-es vereség lett belőle a Cloud9 ellen.

CT oldalon 3 kört bírtak csak hozni, ami azért nem túl erős.

Az SK-nek tehát van egy Achilles-saroknak számító mapja. Ami annyira gyenge, hogy szinte bárki elveri őket, ha itt játszanak. Éppen ezért az SK akár Bo1, akár Bo3, akár Bo3 a meccs, mindig elsőként válik meg tőle.

Ezért van ilyen kevés eredményük rajta, ha banolhatnak, ettől a maptól fixen megszabadulnak. Nem is gyakorolnak rá, nem készülnek belőle. Így a meccseken hiába van az ellenfélnek egy erős mapja, Nuke-ot kell kiszedniük.

Ha Nuke nem lenne a verseny mapok között, nem lenne gynge pontja a csapatnak, sőt egy újabb fegyvert kapnának a kezükbe. Hiszen kibanolhatnák az ellenfél legerősebbjét, nekik pedig mindegy mi jön, jó esélyeik lennének.

Mert tény és való, a többi 6 versenymapon mindenhol pozitív a 2017-es mérlegük, a győzelmi százalékokat elnézve:

Forrás: HLTV

És ha visszajönne Dust2, ne gondoljátok hogy az lenne az új insta vétójuk. 2016-ban elég jól mentek rajta, amikor még aktív versenypálya volt.

Forrás: HLTV

19 győzelem mellett csak 9 vereség, köztük mondjuk azért ott van az emlékezetes Renegades elleni 16:0. Mentségükre szóljon ugye, fer műtétje miatt beugróztak akkor.

És hogy miért beszélünk a Dust2-Nuke párhuzamról a versenymapok kapcsán? Pontosan azért, mert simán elképzelhető, hogy egymást váltják majd, mikor Dust2 visszatér a kényszer pihenőről.

HLTV confirmed? A statisztikák szerint ezt a pályát kell váltania az érkező Dust2-nek – gamer.hu

Olyan keveset játszanak rajta, hogy szinte teljesen felesleges bent tartani. Versenypálya az legyen, ahol tényleg van is verseny. Biztos mindenki kitalálta már, igen Nuke-ról van szó! MM-en is alig látni, kevés az FPS, sok a bug, és a profik sem szerették meg túlságosan az új változatot.

Nem csak az SK, szinte senki nem játszik rajta. Feleslegesen foglalja a helyet olyan pályák elől, amit viszont játszana a mezőny.

Ha tényleg így dönt a Valve, akkor viszont szó szerint nem lesz ellenfele az SK-nak. Se csapatok, se pályák között.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva