Overwatch

Januártól biztonságban lesznek a One-Trick játékosok?


A Blizzard nem fog bannolni tömeges feljelentés esetén.

Az OTP, vagyis One-Trick Pony jelenség egyáltalán nem újdonság az Overwatch-ban, mégis csak az elmúlt egy-két hónapban került igazán előtérbe, amikor a Blizzard is komolyabban felszólalt a témában.

Jeff Kaplan korábban elmondta: az Overwatch egy csapatjáték, ezért mindenkinek törekednie kell arra, hogy a célnak – vagyis a közös győzelemnek – megfelelően játsszon, ez pedig igaz a hősválasztásra is. Ugyanakkor hangsúlyozta: kizárólag amiatt senkit sem fognak bannolni, mert OTP játékos, vagyis szinte minden szituációban ugyanazt a hőst hozza. Ennek ellenére nem egy olyan eset történt , amikor One-Trick playerek rövidebb-hosszabb időre partvonal mellett találták magukat.

Ez utóbbi sokkal inkább a rengeteg reporttal állhat kapcsolatban, a játékosokat ugyanis nem azért bannolták, mert nem váltottak, hanem mert túlságosan sokan jelentették őket emiatt. Ez azonban most változni fog, legalábbis ha hihetünk a világ talán legjobb Symmetra játékosának, Stevo-nak, aki legutóbbi streamjében elmondta, hogy a Blizzard a következő szezontól nem fog bannolni tömeges report esetén sem.

A lényeg tehát az, hogy a Season 8-tól, januártól a Blizzard “hivatalosan” is tesz azért, hogy a One-Trick játékosok ne legyenek bannolhatóak, ha egyébként semmi rossz fát nem tesznek a tűzre. Az azonban már egy másik kérdés, hogy mennyire tesz jót az Overwatch-nak, ha az ilyesfajta rugalmatlanság semmilyen szinten nem büntethető…

A Blizzard részéről ezzel kapcsolatosan még nem érkeztek hírek, így – Stevo ígérete ide vagy oda – érdemes megvárni a hivatalos álláspontot is, mielőtt végleg elkönyveljük magunkban a fentieket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva