Fifa

Megtalálhatták az okát az input lagnak a FIFA 18-ban!


A korábbi verziókban is ez okozhatta a késést.

Évről-évre előkerül az input lag, mint fogalom a FIFA redditen, és a játékra specializálódott csoportokban egyaránt. Ha aktívan játszol valamelyik FIFA résszel, jó eséllyel te is találkoztál már a jelenséggel, csak éppenséggel lehet, hogy nem tudsz róla.

De mi is az az input lag?

Az input lag az az idő, ami eltelik bizonyos gomb lenyomása, és annak a képernyőn történő reakciója között.

Ezért érezhetjük sűrűn a FIFA meccseink közben, hogy hiába nyomunk meg egy akció gombot, az 1, rosszabb esetben akár 2 ütemmel később történik csak meg. Különösen bosszantó ez leforduláskor, vagy ha ütemet akarunk váltani a játékosunkkal támadás közben.

Most lehet, hogy felfedezték a megoldást!

Crossoalajo reddit felhasználó tett közzé egy bejegyzést, amiben azt állítja, minél nagyobb stadionban játszik, az input lag annál számottevőbb.

I played with Allianz Arena for the longest time but I usually had problems with input lag. One day, I got tired with playing with the shadows so I picked the smallest stadium in my cub: maj 23 or whatever. Then I went on my best form ever. I won the division 2 and 1 titles back to back with only 2 losses between both seasons. I switched to Chelsea’s stadium and the lag in squad battles is back.

Röviden: Az Allianz Arena-ban voltak input lagok, a kisebb stadionban ehhez képest a statisztikái az egekbe szöktek, megnyerte a másod, majd az első osztályt is, az input lag megszűnt. Később a Stamford Bridge-en kezdett játszani, ahol az input lag visszatért.

Elég logikusan hangzik!

Bár semmilyen ténnyel nem tudták egyelőre alátámasztani a játékosok az elméletet, az teljesen logikus. A játékot hajtó Frostbite enginnek ugyanis rengeteg szurkolót kell kirenderelnie, akikről tudjuk, hogy nemcsak 3D-sek, hanem még interakcióba is léphetünk velük 1-1 gólöröm alkalmával. Ez pedig bizony komoly számításokat igényel valós időben, amire a Frostbite lehet, hogy egyszerűen nem volt felkészítve.

Ha van köztetek olyan vállalkozó szellemű aki ennek szívesen utánanéz, és kipróbálja, ide kattintva csatlakozhat a diskurzushoz.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva