Fifa

Dárdai klubja esport-akadémiát indít


A Hertha Berlin maga nevelné ki a jövő FIFA-sztárjait.

A Bundesligát ugyan nem vezeti, egyvalamiben azonban most mégis első lett a Hertha Berlin: a Dárdai Pált is foglalkoztató fővárosi egyesület a német élvonalbeli klubok közül elsőként indít esport-akadémiát.

A Hertha partnere a Stark eSports ügynökség lesz, velük együtt szeretnék “felfedezni és fejleszteni a régió legnagyobb FIFA tehetségeit”. Az akadémia vezetője az eddig is a Stark kötelékébe tartozó Matthias “STYLO” Hietsch lesz, aki a németek egyik legjobb FIFA-játékosa.

Kép: Stark eSports

“Úgy döntöttünk, hogy ideje belépni az esport-iparba, folytatva azon tradíciónkat, hogy a saját egyéni utunkat járjunk. Szeretnénk fejleszteni a már most is sikeres futballakadémiánkat, felhasználva az itt elért sikereket az esport- és digitális világban. A célunk az, hogy felleljük a tehetségeket és innovatív, fenntartható esport-profikat képezzünk ki” – mondta a Hertha igazgatótanácsának tagja, Paul Keuter.

A klub 2018 elején több toborzást és versenyt is fog tartani, melyeken bárki részt vehet majd a régióból, aki 12 és 18 év közötti. Első körben 2-4 játékost szeretnének felvenni az akadémiára, de ezek persze csak a rövid távú tervek.

A saját játékosokból a lehető legtöbbet ki szeretné hozni a klub, ezért videós oktatást is kapnak majd: a 325 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-sztár, Ben “NoHandGaming” Paul vezeti majd be őket a digitális média rejtelmeibe.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva