Hearthstone

Ezért nem lesz kulcsszó a célozhatatlanságból


A Blizzard elárulta, miért nem jönnek az "Elusive" lapok.

Többször is előfordult már, hogy a Blizzard egy már meglévő képességet átalakított kulcsszóvá a Hearthstone-ban: ez történt a Poisonous és a Lifesteal esetében is. További lehetőségek is adódnának ráadásul erre, ahogy arról egy korábbi cikkünkben írtunk már.

Melyik képességeket lehetne még kulcsszavasítani?

Most újból előkerült a téma, szóba került ugyanis a “Can’t be targeted by spells or Hero Powers” képesség, amely immáron 10 különböző lapon szerepel (a Kobolds and Catacombs-ban is jött két új), mégsem lett még kulcsszavasítva.

Kép: Hearthpwn

A Blizzard elmondta, hogy mindez nem véletlen, leginkább két oka van:

  • Nem találtak még kellően kifejező kulcsszót a képességre.
  • Nem szeretnék túl sokat használni a képességet a jövőben, hiszen csökkenti a lehetőséget az interakcióra.

Dean Ayala dizájner egy Reddit hozzászólásban kifejtette, hogy a korábban javasolt “Elusive” és “Ethereal” kulcsszavak nem elég kifejezőek és nem igazán adják át a képesség különleges jellegét. Ayala szerint egy kulcsszónak két funkciója kell csak legyen: nem elég, hogy rövidebben lesznek tőlük a lapok szövegei, hanem egyben sugallniuk is kell azt, hogy mit takar a képesség (mint például az említett Lifesteal vagy Poisonous esetében).

A fenti problémákkal magyarázható tehát, hogy eddig még nem kulcsszavasították az említett képességet. Az indoklás alapján ráadásul nem is valószínű, hogy ez a jövőben meg fog történni…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva