Counter Strike

15 évesen kiégni és visszavonulni? A CS:GO-ban ilyenre is van példa


A finn csodagyerek Sergej hivatalosan is bejelentette, egy időre felfüggeszti profi CS:GO karrierét.

Számos olyan tehetségről tudunk, akik életkoruk miatt még nem teljesedhetnek ki a profi mezőnyben. Az eXtatus-os Frozen például olyan fiatal, hogy nem engedték indulni az IEM Katowicén.

De itt van még a francia ZywOo, a svéd Brollan és a finn Sergej is, ha már a 16 év alattiakat soroljuk.

Utóbbi bár eredményes évet zárt a profik mezőnyében, most mégis az inaktivitás mellett döntött. Bizony, 15 évesen egy időre visszavonul. Csapata a HAVU közleménye szerint a háttérben a motiválatlanság és személyes okok húzódnak.

Kemény év áll Sergej mögött, hiszen 1,24-es HLTV átlagát bárki megirigyelheti, de persze nem adták ám ingyen ezt sem. Suli és tanulás mellett rengeteg kvalizás és még LAN-okra való utazás szerepelt a naptárában, de úgy tűnik vagy a szülőknek, vagy a sulinak, vagy pont neki ez már kicsit sok. Ha valakinek nincs meg a srác, FPL-ben a világ legjobbjai ellen nyomja, nem is akárhogy:

A 15 éves sergej még Major győztes ellenféllel szemben is hozza az 1v5 ACE-t – gamer.hu

Ha már frozen folyamatosan az életkora körüli hype kereszttüzében áll, mutatunk egy másik 15 éves profit, aki talán keményebb is mint a szlovák srác. A jövő CS:GO generációja már gőzerővel gyakorol, hogy egyszer akár a Majorok történetében is letegyék a névjegyüket. A 16 éven aluli korcsoport egyik legnagyobb reménysége a finn származású sergej, aki jelenleg a HAVU csapatában edződik.

A dolog persze közel sem olyan drámai, mint gondolnánk, hiszen mégiscsak egy 15 éves srácról van szó. A FACEIT egyik menedzsere tökéletesen megfogalmazta a dolgot. Profinak lenni később is lehet, a suliban viszont most kell helytállni:

Rengeteg példát tudunk mondani rá, miért NEM éri meg mindent hátrahagyva az esport felé menekülni.

  • Vegyük csak Maniac esetét, aki jól menő pszichológusi állását adta fel a Titan csapatáért, aztán kitették rövid úton a következő cserével.
  • Hiko, aki rengeteg magánéleti áldozatot hozott karrieréért, most mégis B kategóriás csapatokban szenved, miután az elit mezőnyből kiforgatták.

Mindig kell egy B-terv, egy menekülési útvonal ilyen helyzetekre. Egy diploma, a tudás éppen ezt nyújtja ezeknek a fiataloknak.

Biztonságot ad és felkészíti őket az esport versenyzés utáni életükre!

Még ha maradnak is menedzserként, vagy esport szakemberként, valamilyen végzettségre szükségük lesz ahhoz is. Senki ne mondjon tehát le ezekről a fiatalokról, hallunk még róluk biztosan. De nekik most ez a helyes döntés.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva