Hearthstone

Törni vagy nem törni – avagy ezért érdemes megtartani a gyenge Legendary lapokat


A leghaszontalanabbnak tűnő Legendary kártyáktól sem érdemes megválni az új szisztéma miatt.

“Bontottam egy ilyet, betörjem?” Gyakran találkozni ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel a különféle Hearthstone fórumokon és közösségi felületeken, ezért úgy gondoltuk, érdemes kicsit körüljárni a témát, egyáltalán nem egyértelmű ugyanis, mit érdemes kezdeni azokkal a Legendary lapokkal, amik első pillantásra haszontalannak tűnnek.

Az egész kérdéskört teljesen megváltoztatta az idei évben bevezetett változtatás.

Egyetlen Legendary lapból sem bonthatsz második példányt mindaddig, amíg nincs meg az adott kiegészítőből az összes Legendary kártya.

Ez elsőre egy igen hasznos újításnak tűnik, hiszen senki sem szeret instant dustot bontani. Ugyanakkor a disenchant kapcsán is újraírt fontos dolgokat az új szabály…

Miért ne törjünk?

Tegyük fel, hogy kibontasz egy Moorabit egy Frozen Throne csomagból. Teljesen nyilvánvaló, hogy használhatatlan a lap, senki sem játszik vele, így jogosan gondolnád azt, hogy betöröd dustnak. Ezzel mégis hibát követsz el, hiszen azzal, hogy disenchantolod a lapot, megadod az esélyt arra, hogy újból kibontsd – amit nyilván nem szeretnél. Vagy megfordítva: rontod az esélyét annak, hogy egy kívánatos Legendary-t bonts a következő alkalommal.

Kép: Hearthpwn

Az alapszabály nagyjából így foglalható össze a “no duplicate” bevezetése óta:

  • Soha ne törj be Classic Legendary lapot
  • Kiegészítőben megjelent Legendary lapot kizárólag akkor törj be, ha már nem tervezel bontani az adott csomagból

Utóbbi a gyakorlatban általában úgy néz ki, hogy egy adott csomag haszontalannak tűnő Legendary lapjaitól akkor érdemes megszabadulni, ha már megjelent a következő kiegészítő. Ekkor egyrészt alaposan lecsökken annak valószínűsége, hogy bontani fogsz a jövőben az adott csomagból. Másrészt pedig látni fogod azt is, hogy jön-e esetleg valami olyan lap, ami megváltoztatja egy gyengének hitt Legendary használhatóságát. Ez nagyon fontos, hiszen a Hearthstone-ban négyhavonta teljesen a feje tetejére állhatnak a dolgok!

Összességében tehát elmondható, hogy az új szabály miatt nem érdemes rögtön megszabadulni a gyenge Legendary lapoktól. Ha nagyon kellene az a 400 dust, hogy le tudj craftolni egy kulcsfontosságú Legendary kártyát valamelyik paklidba, akkor is érdemes a korábbi kiegészítőkben megjelent (de nem Classic!) narancs lapok között körülnézni, hiszen ha ezek közül betörsz egyet, igen kis eséllyel fogsz csak újból bontani belőle. Az újakkal azonban inkább érdemes várni, hiszen biztos, hogy nem szeretnéd egy hét múlva újból kibontani azt a fránya Moorabit!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva