League of Legends

Érkezik a Graves buff, de vajon elég lesz-e a karakternek?

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: buff, Graves,

Victorious skin ide vagy oda, jelenleg nem teljesít túl jól a lövész-dzsungeles...

Ha megnézzük a karaktert, egy maffiózó kinézetű, szivarozó kemény legényt látunk, ám ha megnézzük jelenlegi teljesítményét, akkor igazából rájöhetünk, hogy jelenleg balettedzőnek is gyenge lenne.

Graves jelenleg egy 4%-os választási arányon csücsül, s a játékainak csupán csak 46%-át képes megnyerni. Ez egy szörnyen gyenge arány. Az észak-amerikai League of Legends szerveren például vitathatatlanul a legrosszabb dzsungeles karakterek között van. Mindezek után gondolom nem sokan lepődnek meg, hogy a Riot egy buffot tesztel a karakterhez a PBE szerveren, ami nagy valószínűséggel a jövőhéten esedékes, első nagy 2018-as frissítéssel meg is jelenhet az élőszervereken. A kérdés már csak az, vajon ennyi elég lesz-e ahhoz, hogy visszatérjen a köztudatba 2017 “kabalája”?!

A módosítás csökkentette a töltési időt Graves Q képességén, ami gyakorlatilag az elsődleges képessége. A Q-val tisztogatjuk a neutrális szörnyeket, valamint a gankek során is dobáljuk, amikor csak tudjuk. Elsőre ez azért egészen jól hangzik, ám az adatok már nem annyira lenyűgözőek. Csupán csak egy másodperccel lehetünk gyorsabbak minden szinten, ami természetesen buffnak számít, de a világot nem fogjuk megváltani vele.

Egy másik képesség is kapott néminemű változtatást, a W – Smoke Screen, lassítása lett megfejelve. Viszont ez már szignifikánsan! Eddig 15%-tól maximáisan 35%-ig lehetett felfejleszteni a W lassítását, ez az arány jelenleg a PBE-n minden szinten 50%! Rendesen erős korai szakasznak nézhet elébe a lövész, ha mindez megmarad és 3-as szinten begyalogol egy aránylag immobilis ösvénybe. Továbbá a képesség másodlagos effektje megmaradt, rettenetesen idegesítő lesz a Blind- Vakítás, amit még az 50%-os lassítás mellé el kell viseljen az ellenfél játékosa.

Papíron mindez egészen jól hangzik, ám Graves egyáltalán nem ezeken a pontokon volt lemaradva. Jelenleg egyszerűen nem elég tankos, valamint a sebzésével sem képes felvenni a versenyt más meta karakterekkel. Így az erősebb korai gankek, vagy a valamivel gyorsabb tisztogatás nem feltétlenül fogja kiemelni a mélyből.

Graves egészen addig volt hasznavehető, amikor a Lethality meta pörgött. Ez lecsengett a hetedik szezon elején, a lövész pedig azóta nem találja a stabil talajt, s szinte már csak a veterán Graves mainek játsszák. Mondjuk a 7.7-ben és a 7.10-ben érkező nerfek sem segítették a hetedig szezonban a karaktert…

Összességében tehát nem gondoljuk, hogy Graves újból a használható karakterek között lenne egy megerősített lassítással, vagy egy másodperccel gyorsabb Q használattal, hiszen ettől még bőven arcra esik a 20. perctől, ahol mások átveszik az irányítást a játék felett. Jó úton halad a hős, de még várni kell a visszatérésére.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva