Counter Strike

Az 5 legnagyobb tehetség, akit a CS:GO világa 2017-ben hagyott eltűnni a süllyesztőben


Mindegyikük számára lenne még visszaút a csúcsra, de félő hogy őket már sosem látjuk az elit mezőnyben.

Egy profi CS:GO játékos életét a hobbi playerek ámuldozva és irigykedve nézik. Ki ne szeretne ennyi menő helyre utazni, játékból milliomossá válni és hihetetlen sikereket átélni?

De a CS:GO profik világa könyörtelen és kíméletlen is tud lenni a rengeteg dicsfény és siker árnyékában.

Semmiből épülő karrierek mellett hatalmas bukásokat is átéltünk már az évek alatt. 2017 5 olyan játékossal is csúnyán leszámolt, akiknek elvesztését csak sajnálni lehet.

Mindannyian voltak nagyon magasan, aztán hatalmasat estek. És mikor próbáltak volna visszakapaszkodni, a 2017-es év az utolsó szöget is beverte a készülő koporsóba. Nézzük szépen időrendi sorrendben az 5 fájó veszteséget.

twist – 2017.02.04

A fiatal svéd AWP-s sokkal többre hivatott, mint amit elért a játékban. Többszörös Major legenda, először még az olofmeister, dennis és KRiMZ vezette LGB tagjaként ismertük meg a nevét. Brutális csapat volt, ahonnan neki is megvolt az esélye továbblépni, de valami érthetetlen okból mindig távol tartotta magát a top csapatoktól.

2014 óta hiába hívta többször is a fnatic vagy a NiP, mindig visszautasította őket.

Aztán életében először mégis belevetette magát a nagy kalandba, és a 2017-es ELEAGUE Majoron fnatic játékosként indult. Nem is vallott szégyent, az elődöntőig jutottak. Februárban aztán elköszöntek tőle, és azóta ismét irány a B-kategória.

Visszakerült a GODSENT-be, akikkel kiesett az ESL Pro League-ből és folyamatos forgatások mellett még mindig keresik az ideális felállást. Bár még csak 23 éves, a sorozatos rossz döntések miatt sajnos elképzelhető, hogy Twist soha többé nem jut egy Major döntő közelébe.

Hiko – 2017.02.07

Hiko szinte minden komolyabb észak-amerikai csapatban megfordult karriere során. CompLexity, Cloudö, iBUYPOWER és még sorolhatnánk, végül azonban a Liquid együttesében találta meg végső otthonát. Többszörös Major legendák lettek, és Kölnben még a döntőbe is eljutottak s1mple vezetésével.

Közeli barátok voltak az ukrán játékossal, amikor ő továbbállt, valamit Hiko is elvesztett önmagából.

Februárban továbbállt a Liquidből, amivel mindketten csak rosszabbul jártak. A Liquid sikerszériájának vége szakadt, Hiko pedig a Rogue tagjaként alig hallat magáról. A mezőny leírta, már nem hívják sehova, pedig az ottani mezőny egyik legjobb support játékosa volt még egy éve.

Pimp – 2017.07.09

Egy újabb Liquid sztori, de Pimp vesszőfutása nem csak idén indult. A Team dignitas ötösében még olyan csapattársai voltak mint aizy vagy Kjaerbye, akik azóta mint Major legenda csapatokban találták meg a helyüket. Pimp viszont nem előre, hanem hátrafele lépett egyet és az akkor még dán erőkből álló SK vette magához.

Aztán a brazilok igazolásával ez a csapat is ejtette Pimpet, aki így igent mondott a Liquid hívására.

A tengerentúli kaland neki nem volt olyan eredményes, mint s1mple-nek. Papíron egy évig játszott a Liquidben, komolyabb eredmény és elégedettség nélkül. Nyáron szélnek eresztették, és fél évig semmit nem tudott kezdeni magával.

2018 januárjában a dignitas vette magához, mint streamer, ezzel pedig a versenyszerű játéknak egy ideig vége Pimp számára, igazán kár érte.

Magisk – 2017.08.21

Major legendából Minor kieső. Röviden így is össze lehetne foglalni Magisk elmúlt fél évét, ami egyértelmű bizonyítéka a bukásnak. A fiatal dán játékost az SK-ból emelte ki a dignitas, akik később North néven folytatták.

Magisk tökéletesen beleillett a csapatban, gyakran egyedül cipelve a társakat.

Az emlékezetes Virtus.pro elleni Cobblestone meccsen 37:19-et pakolt a lengyelekre, 2017 első felében remek formát mutatott. Aztán jött a sokk, amikor viselkedési problémákra hivatkozva a North kitette a PGL Major után. Maradt a B-kategória, és a hasonló sorsú, máshonnan kitett játékosokkal összeállva elindult az OpTic. Ez a csapat azonban még a Minorról se jutott ki, picit más, mint a Major legenda státusz a North-nál.

swag – 2017.09.09

Az iBUYPOWER egyik eltiltott játékosa, akit a Cloud9 néha még bedobott a mély vízbe, vélhetően már sosem lesz a régi. Az eltiltást ugyan feloldották a Valve versenyek kivételével, a C9 mégis lemondott róla.

Swag sokáig a csapat streamerének és beugrójának számított, ősszel azonban megváltak tőle.

Sokan arra számítottak, hogy DaZeD vezetésével újra összeállnak és sorra jönnek majd a sikerek. DaZeD azonban novemberben bejelentette visszavonulását, így most az AZK, Pollo, dapr, witmer négyes mellett próbál villantani swag. Nem lesz egyszerű feladat…

Ha a bundázás miatti eltiltás nem volt elég csapás, most már a Cloud9 sem terelgeti, ez pedig valószínűleg egy újabb karrier végét jelenti.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva