Hearthstone

3 Hearthstone koncepció, amely óriásit bukott 2017-ben

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: 2017,

Avagy paklik, amiket hiába álmodott meg a Blizzard, nem lett belőlük semmi.

Szinte mindegyik Hearthstone kiegészítőben találunk példát korábban nem létező, teljesen új koncepcióra, ezek közül azonban már csak a nagy számok törvénye alapján sem válik be mindegyik. Ilyen tekintetben a tavalyi év sem volt különb: a három 2017-es kiegészítő, a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds and Catacombs számos új próbálkozást hoztak, akadtak köztük azonban olyanok is, melyek a süllyesztőben végezték. Íme az előző év három legnagyobb bukása!

Freeze Shaman

Ne szépítsük: a Freeze Shaman akkora bukás lett, hogy még megszületni sem volt ideje. Még a legbénább koncepcióknál is van egy-két lelkes játékos, aki rendületlenül kísérletezik, hátha összejön valami, de erről a pakliról lényegében mindenki lemondott azonnal. Nem véletlen: hiányzott az igazi kohézió a lapok között, nem volt egyértelmű, hogy pontosan mire is kéne építeni, vagy éppen mi a deck win conditionje. A Legendary lapban, Moorabiban még pont lenne is value potenciál, ha lenne mellé értelmes fagyasztó lap, de még akkor is tele lenne hatalmas lyukakkal a koncepció.

Kép: Hearthpwn

Discard Warlock

Ahogy a jól ismert filmes idézet is tartja: “soha ne nyomd fullba’ a kretént!” Nos, a Blizzard megtette: a Discard vonal jól teljesített a Warlock deckekben a Karazhan megjelenése után, köszönhető az olyan lapoknak, mint a Malchezaar’s Imp vagy a Silverware Golem, utána azonban sikeresen túltolták az egészet – mindhiába. Három (!) Legendary lap is kijött, ami ezt a vonalat támogatja, mégsem ért semmit az egész – egész egyszerűen azért, mert nem ideális húzás esetén az egész koncepció önmaga anti-kombójává válik, arról nem is beszélve, hogy a dobatásnál bejön egy újabb adag randomfaktor. A Kobolds and Catacombs-ban még egy olyan lap is megjelent (Cataclysm), ami önmagában teljesíti a Questet, de még ez is kevésnek bizonyult, ami mindent elmond a Discard vonalról.

Kép: Hearthpwn

Buff Paladin

A Paladin class egyik fő jellegzetessége a lénybuffolás, a tápoló spellek között pedig több is van, amely igen szép karriert futott be: a Spikeridged Steed számtalanszor bizonyított már, az elmúlt időkben pedig újból népszerű a Basic szett képviselője, a Blessing of Kings. De vajon lehet-e ezek köré egy komplett koncepciót építeni? A Blizzard úgy gondolta, hogy igen, a The Last Kaleidosaur azonban – sok más Questhez hasonlóan – nem jött be, és hiába kapott most a koncepció egy új impulzust Lynesssa Sunsorrow-val, így sem lett belőle semmi. Nem véletlen, hiszen a buffoló spellek önmagukban nem mondhatóak túl jó biznisznek: lény nélkül nem jók semmire, ráadásul egy silence vagy transform effekttel több lapot is bebukhatunk, így nem csoda, hogy csak a legerősebbek jutnak szóhoz közülük.

Kép: Hearthpwn

Ti mit gondoltok, van még esély arra, hogy a fenti koncepciók bármelyike életre keljen? Vagy maradnak a süllyesztőben, ahogy eddig is?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva