Hearthstone

Ice Block nélkül is működhet a Big Spell Mage


Theo verziója némileg más, mint a legtöbbet használt változatok.

A legendás fegyver, az Aluneth megjelenése a Kobolds and Catacombs-ban úgy tűnt, új lendületet ad a Secret Mage-nek, a biztató kezdés ellenére azonban hamar elfogyott a pakli lendülete: népszerűségben és győzelmi arányban sincs most ott a legjobbak között. Nem kell azonban temetni a class-t, hiszen az elmúlt hetekben azonban egyre többen fedezik fel maguknak a kontrollosabb Big Spell Mage változatot – főleg azok után, hogy a világbajnokságon Fr0zen és Sintolol is jól teljesítettek az ilyesfajta deckekkel.

A pakli két – a pakliépítés szempontjából – legjelentősebb lapja a Raven Familiar és a Dragon’s Fury, hiszen ezek működését alapvetően meghatározza, hogy milyen drága spellekkel játszunk. A legtöbb verzióban szokott szerepelni 2 Arcane Intellect, 2 Ice Block és 0-1 Ice Barrier, melyek 3-as költségükkel nyilván rontják a fentiek hatékonyságát. A hollandok egyik legjobbja, Theo azonban most előállt egy alternatív verzióval, amely mellőzi az említett kártyákat. 18:4-et ment vele High Legendben.

Theo Big Spell Mage paklija
Kód: AAECAf0EBsUE7AehtwKgzgKb0wKj6wIMTYoByQOjtgKIwQLKwwLfxAKWxwLb0wLV4QLX4QKW5AIA

Látható, hogy egy ízig-vérig kontroll deckről van szó nagy adag board clearrel, de a Dirty Rattel is rengeteg módon bele lehet köpni az ellenfél levesébe – mondjuk ha ki tudunk szedni vele egy Razát vagy egy Velent. Alapvetően három win conditionje van a paklinak:

  1. Frost Lich Jaina és az általa termelt Water Elementalok.
  2. Dragoncaller Alanna és az 5/5-ös sárkányok.
  3. Medivh, the Guardian + drága spellek.

Mivel az olcsó spellek (és így a Secretek) ki lettek véve, ezért az Arcane Artificer szerepe még inkább felértékelődik: általában asztaltakarítással érdemes kombózni, hogy növeljük az életben maradása esélyét. Így is ritkán él meg egy kört, ezért törekedni kell arra, hogy legalább 6-7 armort kisajtoljunk belőle. Ami viszont jó, hogy a Dragon’s Fury így garantáltan sebez legalább 4-et, 5 manás Flamestrike-ként funkcionálva lényegében, illetve a Raven Familiarral is megbízhatóbban húzhatunk. Nem is beszélve az Arcane Tyrantről, amit összesen közel a pakli egyharmada beolcsóbbít.

Érdekes eleme a decknek még a Bright-Eyed Scout, amely elég jó hatásfokkal dolgozik a magas átlagköltség miatt. Ha esetleg sikerül vele betrükközni egy ötödik körös Jainát vagy Medivh-et, igencsak nyeregben érezhetjük magunkat.

Kép: Hearthpwn

A statisztikák alapján a pakli jól teljesít Tempo Rogue és a Druid deckek ellen, de egészen jól bírja a Razakus Priestet, valamint a Murloc Paladint is. A Control/Cube Warlock, az Aggro Paladin és a Spiteful Priest azonban már keményebb diónak számítanak, így ha ezekből sokkal találkozol, érdemes mással próbálkozni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva