Counter Strike

Lesz ez még jobb is! Elsőre csúnyát bukott az ESL a Facebookon való streameléssel


Januárban kötötte meg legújabb stream szerződését az ESL és a Facebook, egyelőre nem megy zökkenőmentesen a rendszer.

A terv nem rossz, de alapvető problémákat vet fel az egész Facebook dolog.

A Gaming és a Facebook világa sosem állt olyan közel egymáshoz, az eddigi stream kísérletek nem váltották meg a világot. Nem mindenki szereti az ismerősei nyakába aggatni, hogy ő mekkora gamer, mindig megvoltak azok a platformok a gamerek számára, ahol megtalálták egymást. Akár egy Facebook csoport, a Discord, anno az irc, fórumok, stb. A videók és a Facebook világa úgyszintén nem a legnagyobb pajtások. Mostanában amúgy is sokan ábrándulnak ki a közösségi oldalból az agresszív szabályozása miatt, illetve az összes sunyi megoldás okán. Létezik azonban egy olyan mód, ahol 1080p/60 FPS-sel lehet streamelni, illetve érkezett egy “nézd a barátaiddal” funkció is, amiért elvileg ez  jó lesz nekünk.

Forrás: Reddit

A legjobb streamer platform továbbra is a Twitch, nem véletlenül megy ott minden esport közvetítés.  Elvileg 2 nagy CSGO eventnek az angol streamje innentől csak Facebookon lesz elérhető,  4 szezonra kötöttek szerződést, ez azt jelenti, hogy 2019 végéig így fognak pörögni a hivatalos broadcastok. Az ESL letért a kitaposott ösvényről, de úgy tűnik nem kellett volna, ugyanis rengetegen bojkottálták a hivatalos közvetítést, így jelzik a szervezet felé elégedetlenségüket.

Első próbaként a Facebookon 4-5 ezer néző volt, pedig korábban a Twitch streameket 5-ször ennyien néztek.

Ez még perszen nem CS:GO, pusztán az átállás okán fontos a statisztika, hasonlóra számíthatunk ott is. Még akkor is, ha a minőség hasonló volt:

Mi volt a kevesebb néző oka?

A már említett bojkott mellett akadt más tényező is, voltak akik szimplán a játék klienséből követték az eseményeket. Továbbá hatalmas hibát követett el az ESL, hogy a Facebook live elején bent hagyta az emote opciót, így az emojik folyamatosan úsztak a képernyőn, kitakarva a történéseket. Ezt persze hamar orvosolták.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva