Gaming

Évi 2 Major: új szintre lép a Rainbow Six esport


A Ubisoft bejelentette a Rainbow Six Siege versenyekre vonatkozó terveit.

A döcögős start ellenére egyre nagyobb rajongótábor alakul ki a Rainbow Six Siege körül, a Ubisoft pedig ezzel párhuzamosan az esportra is egyre nagyobb hangsúlyt fektet. Olyannyira, hogy nemrég bejelentették: átalakítják a Pro League struktúráját, de a Major versenyekről is szó esett.

Pro League

A Rainbow Six Pro League ezidáig évi három szezonból állt, hamarosan azonban módosul a szisztéma, idén nyártól kezdődően ugyanis évi két ligát fognak szervezni.

A Season 8 júniustól novemberig tart majd, ahol az egyes régiók (Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ázsia és Óceánia) csapatai egy bajnokság keretein belül csapnak majd össze, vagyis mindenki játszik majd mindenkivel, méghozzá két alkalommal. Ezt követően a négy világrészből a két-két legjobb csapat egy offline döntőben fog megmérkőzni a bajnoki címért. Az egyes Pro League szezonok összdíjazása 275 ezer dollár lesz.

Major tornák

Lesznek nagy Major versenyek is, méghozzá évi kettő: ezek képezik majd a Rainbow Six esport-évad fénypontjait, 16 résztvevő csapattal.

A következő Major tornát idén augusztusban tartják majd Párizsban, ezt követően pedig jön a 6 Invitational Montrealban, melyet 2019 februárjában rendeznek majd.

Aki tehát kompetitív Rainbow Sixet nézne, az a következő egy-két évben sem fog unatkozni: a Ubisoft egyértelműen szeretné új szintre emelni a játékot ilyen tekintetben is. Bízunk benne, hogy a törekvéseknek meglesz az eredménye – meg persze a közönsége is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva