League of Legends

Szuperbuff: Így lett Nunu a játék legjobb karaktere

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: jungle, Nunu,

Hihetetlen milyen buffal látta el Nunu-t a Riot, pillanatok alatt a dzsungel legjobb karaktere lett, hotfix is kellett az egyensúlyhoz.

Emlékeztek még Nunura,  a Yetin lovagló, hógolyódobáló kisemberre? Nem hibáztatunk, hogy ha nem, de mostantól vigyáznod kell vele, mert visszatért a feledésből és erősebb, mint valaha! A 8.2-es frissítéssel egy éjszaka alatt vett 180 fokos fordulatot a sorsa, a buff, amit kapott, még túl is lőtt a célon.

A Champion.gg, karakterstatisztikával foglalkozó oldal szerint néhány óra leforgása alatt, a legrosszabbul teljesítő dszungeles karakterből, a legjobbá vált, ilyen mértékű változásra pedig eddig még nem nagyon volt példa a League of Legends története során. Ráadásul nem csak a dzsungelesek között aprít, jelenleg a legjobb győzelmi aránnyal rendelkező hős az egész játékban. Kétség sem fér hozzá, irreális mértékű erősítést kapott.

Ha lemaradtál volna a frissítés részleteiről, Nunu több képessége is változtatást kapott. A Blood Boil mostantól felerősíti Nunu és egy választott társ AP arányát 40%-al, a Q képesség Well Fed passzívja pedig on-hit mágikus sebzést is kölcsönöz a hősnek az alap sebzésen felül.

Igen, valószínűleg mindenkinek leesett a tantusz, a Blood Boil az egekbe emelte a karaktert. Egy kattintással 40% AP valami hihetetlenül erős. Eddig is egy buff-robot volt a karakter a lövészek számára, ugyanis a Blood Boil támadási sebességet növelt, ám ezzel az új AP aránnyal szélesebb skálán lett használható, történetesen az AP-ból ő is, és még jósok hős merít erőt a játékban. Univerzálisabbá vált Nunu ezzel az egyszerű módosítással, sokkal több kompozícióba illik bele. Viszont, ami tényleg agyatlanul erőssé teszi, hogy ez a +40% AP nem cserélte le a korábbi támadási sebesség buffot, egyszerűen csak bónusz effektként került rá a W képességre. Így az olyan karakterek, akik AP-t és támadási sebességet is hasznosítanak egyszerre, Nunu mellett istennek képzelhetik magukat, olyan mértékű erősítést tudnak kapni egy darab kattintás után. A két legjobb karakter Nunu mellé jelenleg Diana, valamint a meta egyik legmeghatározóbb kontroll mage hőse, Azir.

A karakter győzelmi és választási aránya (Champion.gg)

Összességében a Riot is belátta, hogy túl erős volt Nunu a 8.2-es buff után, hoztak is egy hotfixet, ami egyensúlyba helyezte a Q képességének on-hit mágikus sebzését. A Blood Boil (W) maradt úgy, ahogy volt, egyedül a mágikus sebzéssel babráltak a fejlesztők, amit a Consume kölcsönöz. Természetesen ennek is megvolt a maga eredménye, valamivel lejjebb esett a hős győzelmi aránya, de még így is 55% környékén stagnál.

Jelenleg nincs jobb választás Nununál a dzsungelbe, ha nincs meg, vagy nem akarsz vele játszani, jobban teszed, ha tiltod, ugyanis nem fogsz örülni annak, hogy ha az ellenfél soraiban tűnik fel az Idézők Szurdokában…

Nyitókép: lolwp.com – A kínai klasszikus Splash Art

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva