League of Legends

Nerfelik Kalista lőtávolságát, hátrább csúszik a Tier listán


Érdekes nerf érkehet az egyik populáris lövészre, ez akár a karakter jövőjét is befolyásolhatja.

Megjelent egy egészen kérdéses nerf Kalistára a PBE szerveren. A Riot a karakter automatikus támadásának lőtávolságán állított, gyakorlatilag minimumra húzták a lövész lőtávját.

A Surrender@20 számolt be a legújabb PBE frissítésről, ahol a karakterváltoztatások listáján feltűnt a közkedvelt lövész neve is. A módosítás negatívan érinti majd a karakter játékosbázisát, ugyanis szignifikáns mennyiségű range-től fosztották meg a lövészt. Eddig 550 egységről tudtunk dobálózni Kalistával, ezt mostantól csak 500 egységről tehetjük majd meg. Ezzel gyakorlatilag a legkisebb lőtávval rendelkező lövészek csoportjába került. Az olyan sokak által kedvelt karakterek, mint Vayne, vagy Tristana például mind 550 egységnyi lőtávolsággal rendelkeznek. Ez a nerf akár el is lehetetlenítheti a karaktert a jelenlegi metától.

Természetesen láttunk már 500 egységről daráló lövészeket, Kog’Maw, Lucian, de még Sivir is ennyivel operál, ám a kis range nagyobb odafigyelést igényel mind az ösvényfázisban, mind pedig a csapatharcokban, így ezzel a változtatással csak még nehezebbé tették Kalista helyzetét. Ha nagyon jóindulatúak szeretnénk lenni és még él bennünk az emlék, hogy Graves valaha lövészként rótta az Idézők Szurdokát, akkor mondhatjuk, hogy Kalista még így is jó helyzetben van, ugyanis a szivarozó bandita 425 egységnyi távolságból hasznos csak.

Ugyan a változtatás még csak a tesztszerveren él és egyáltalán nem garantált a megjelenés, a League közösség már elkezdte a meme-k gyártását a Redditen. “Goodbye Kalista 2018 in PBE”. Sokan azt is megkockáztatták, hogy ha ez a módosítás végig megy és a Riot beemeli a nerfet az élő szerverekre, az Kalistát Lucian alá fogja szorítani a használhatatlanság rangsorban, s technikailag a legrosszabb lövésszé avanzsálnák.

A nerfet valószínűleg a jelenlegi helyzete indokolta, ugyanis a mostani metában Kalistát vagy választják, vagy tiltják, annyira meghatározó. Ráadásul ez már egy ideje tart, a Riot Games pedig feltehetően ráunt erre.

Nem csak Kalista kaphat változtatásokat, a lövésszel párhuzamosan tesztelik éppen a Master Yi és Tryndamere buffot, valamint a Rengar Rework is a tesztelési folyamat utolsó stádiumába lépett. Produktív az év eleje, az már biztos!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva