League of Legends

Bakit bakira halmoz a TSM, óriási bajban az amerikai bajnok


A TSM csapatát még az ág is húzza! Immár 1-3-as mérleggel, az NA LCS tabella legalját közelítik meg.

Nem indult jól az LCS a TSM csapata számára. Az első két meccsük egyaránt vereséggel végződött, ami óriási felháborodást keltett a rajongók között. A játékoskat és a csapatot rengeteg kritika érte, még a tulajdonosnak is bocsánatot kellett kérnie a gyenge teljesítményért.

A harmadik meccsen behúzták első győzelmüket az OpTic Gaming csapata ellen, ami talán egy kis megkönnyebbülést hozott a csapat számára. A gondok azonban megmaradtak, ugyanis a TSM ismét vereséget szenvedett, méghozzá az Echo Fox-szal szemben, akik a győzelem után az NA LCS első helyére ugrottak, eddigi tökéletes, 4-0-ás teljesítményükkel.

Ez a vereség különösen fájdalmas a TSM számára, ugyanis szinte végig úgy nézett ki, hogy ők lesznek a nyertesek. Nagyjából 10,000-es arany különbséggel vezettek az Echo Fox előtt és már az Inhibitor-nál tartottak, de az Echo Fox sikeresen levédte a támadást.

A harc teljesen értelmetlen volt. Egyszerűen csak várniuk kellett volna, hiszen óriási gold előnyük mellet két ösvényen is Super Minon-ok haladtak az ellenség bázisa felé. Ez az indokolatlan csapatharc megpecsételte a TSM sorsát és ezzel a csapat elszenvedte harmadik vereségét is.

Persze igazságtalanság lenne teljes egészében leírni a csapatot 4 mérkőzés után. A roster három ponton is változott, beemelték a jungler pozícióba az amerikai bajnokság legértékesebb kezdőjét, MikeYeung-ot, valamint az alsó ösvényre a legendás Zven-Mithy párost ültették.

Sokan az alsó ösvény döcögését és a már-már feltűnően Bjergsen köré épülő csapattaktikát vélik a TSM legnagyobb hibáinak, ám ebben a helyzetben mi felmentenénk az európai duót. A csapat berendezkedése egyértelműen rossz, de ez az eddigi évek során is látszott, hogy Amerikán kívül nincs olyan régió, akik ne ismernék tökéletesen a TSM ellenszerét. Az alsó ösvény jelenleg kulturális sokkban van, profik ide vagy oda nagy változások érték Zven-t és Mithy-t, egyértelmű, hogy élesben nem képesek még magukat hozni.

MikeYeung teljesítménye másrészről viszont aggasztó. Épp azért választották a legjobb fiatal játékosnak tavaly, mert kreatív, bátor és ami a legfontosabb, stabil teljesítményt hozott minden mérkőzésen. Jelenleg saját maga árnyéka a fiú, hihetetlenül hullámzó a teljesítménye. Biztosan nem lehet egyszerű a TSM mezében játszani, elvégre folyamatos a siker-kényszer, ám az ne menjen profinak, aki nem tudja legyűrni a nyomást.

Összességében még most is úgy gondoljuk, hogy a tavalyi csapathoz képest javult a TSM, de még idő kell ahhoz, hogy a jelenlegi felállás összeszokjon. Viszont ha ez megtörténik, akkor nagy bajban lesznek a riválisok, ugyanis nagy lehetőségek vannak a jelenlegi csapatban. Csak a kommunikációt rakják rendbe…

Egy ilyen vereség után nagyon nehéz lesz visszarázódniuk a tőlük megszokott formába. Szerintetek képesek lesznek rá?

Nyitókép: youtube.com (Travis Gafford)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva