Counter Strike

A Roulette háttere, így örülj te a végén


A Roulette háttere, így működnek a számok

A cikket köszönöm Botondnak.

Discordja : @Thorles#2646   /  Steamje : Thorles

Korábban írtunk egy cikket arról, hogy hogyan lehet ingyen skineket szerezni. ez az írás inkább egy kiegészítés ahhoz. Annak a cikknek az elején szereplő figyelmeztetés most is él, csak akkor próbáld ki ezt a módszert, ha elmúltál 18 éves, és csak az ingyen skineket szeretnéd megszerezni, ne kockáztasd a saját pénzed/skinjeidet. Illik megjegyeznem, hogy ez a cikk nem a Szent Grál, csupán azt a módszert szeretné megtalálni, amivel a legnagyobb eséllyel érhetünk el egy olyan minimumot, amit már megéri kivenni, ráadásul az egyszerűség kedvéért csak vagy a feketére vagy a pirosra fogadunk végig, a zöldet meghagyjuk a szerencse kegyeltjeinek.

 

2 alapszabályt kell lefektetnünk:

  • Mindig a bank nyer a végén.
  • A 15 egymás utáni feketének pontosan ugyanannyi esélye van, mint egy feketével kezdődő 15 tagú fekete-piros-fekete-piros-fekete sornak.

 

Mivel úgy érzem fontos kihangsúlyozni ezeket az alapszabályokat szerepeljen itt egy rövid kis magyarázat:
Az első pont egy olyan szabály, amit elvileg mindenki tud, mégis hajlamos róla mindenki elfeledkezni. Minél tovább játszol, annál nagyobb a bank esélye, hogy végül megkopaszt. Hogy mennyire szó szerint mindenki hajlamos erről elfeledkezni, tegnap mikor már majdnem elértem 2 skinre való pénzt egy oldalon és azt mondtam, hogy na ez lesz az utolsó tétem, akkor buktam el nullára mindent. Tanulság: amint megvan a minimum, ami elég egy skinhez, ami már tetszik neked, azonnal vedd ki.
A második szabály úgy tűnik mintha ellent mondana a józan észnek mégis igaz. Ez azért van így, mert egy pontos sorrendet feltételezünk, elvégre fogadásnál se mindegy, hogy mikor jön az a piros. A fogadás pillanata előtt történt eseményeknek semmi hatása sincs a következő fogadásra. Tanulság: várni 3 pirosat, hogy utána a feketére fogadj pontosan akkora eséllyel fog feketét kihozni eredményül, mintha nem várnál semmit, ne hagyd, hogy ez becsapjon!
A program, amivel a roulette oldalakat szimuláltam az alábbi módon működik: minden körben arra fogad, hogy a véletlen szám 8 és 14 közé fog esni (nevezhetjük akár feketének is, 0 a zöld, a többi a piros), majd ha elbukja akkor a következő körben, megteszi a dupláját a tétnek egészen addig, amíg meg tudja tenni a dupláját. Ha erre nincs elég pénz akkor a maradék összeggel fogad. A program futás közben nem változtat az előzetesen megadott kezdőtéten még akkor se, ha erre lenne elegendő elég a pénzünk. Minden egyes beállítást 100 000 alkalommal próbál ki, és megnézi, hány alkalommal érnénk el végül a célunkat és hányszor buknánk el a teljes összeget, valamint azt, hogy ez milyen hosszú időbe telne.
Most, hogy túlestünk az unalmas szabályokon, tanácsokon és a program működésén, itt az ideje ténylegesen a taktikák és számok mögé nézni.

 

Hagyományos duplázás, hatos mélységben:

A hatos mélység azt jelenti, hogy a kezdőtétet aszerint választjuk meg, hogy hat egymást követő téves fogadásra legyen szükség rendelkezésünkre álló összeg elbukásához. Ennek az esélye durván 2% (0.52^6). Tudomásom szerint a legtöbb cikkben ezt javasolják. A duplázásoknak köszönhetően így mindig a kezdőtétet kapjuk vissza, a rossz tippelések után, ha végre jön egy helyes tipp.
A végeredmény, amennyiben duplázni szeretnénk 1000 zsetonnal indulva, 15-s téttel: 34,3%-ban járunk sikerrel, míg ha ugyanennyi zsetonból legalább 4000-et szeretnénk elérni, már mindössze 11,3%-ban fogunk a végén örülni, ahelyett hogy a billentyűzetünket csapkodva Fortunát szidnánk.

 

Mohó duplázás, hatos mélységben:

A következő taktikánál mohók leszünk, hiszen nem csak a nyertes körökön akarunk nyerni, hanem a veszteseken is. Itt az a lényeg, hogy miután megtettük az előző tét dupláját, azután rárakunk még egy kis pluszt is. Mivel így a bankunk is hamarabb ki fog ürülni, vigyázni kell arra, hogy csak annyival rakjunk rá többet, hogy a hatos mélység még így is megmaradjon.
Kis levezetés: tegyük fel, hogy mindkét esetben a harmadik tippünk lesz a helyes. Az első esetben felteszünk 10, 20 majd 40 zsetont és visszakapunk 80-at, amivel pontosan a kezdőtétünkkel leszünk gazdagabbak, hiszen ez nekünk 70 zsetonunkba került.
Mohó hozzáállással felteszünk 10-et, majd 21-et (az előző tét dupláját + egyet), majd 43-at és így végül nyerünk 86-ot, míg felraktunk 74-et, tehát a nyereségünk 12 lesz, tehát a két hibás tippen is kerestünk egyet-egyet.
A végeredmény engem meglepett, ugyanis minél inkább elmegyünk abba az irányba, hogy a vesztes körökön akarunk nyerni, annál jobban megéri. A legjobb eredményt nekem az hozta, amikor az alaptét mindössze 1 volt, „a mohósági tét” amivel pedig vesztes esetben növeltem 15. (1, 17, 49 az előző példában). Ilyen hozzáállással 1000 zsetonból kiindulva a duplázásra hajtva már 36% esélyünk van nyerni (1,7%-kal több, mint a hagyományosnál), míg ha négyszeres pénzt szeretnénk elérni akkor 12,4%ban örülhetünk (1,1%-kal vagyunk ebben az esetben jobbak mint a hagyományosnál)

 

A legrosszabb taktika:

Ezt a taktikát csak azért próbáltam ki, hogy még jobban alátámasszam a nyertes taktikát, mivel az ellent mond a józan észnek. Itt úgy állunk hozzá, hogy nem leszünk mohók, sőt a lehető legbiztosabbra megyünk, hiába van 1000 zsetonunk, mi mindig 1-ből indulunk ki hisz így tízes mélységet is elérhetjük kis szerencsével, és hogy azt elbukjuk annak az esélye: = 0.00144. Lehetetlen nemigaz?
Nos a válasz az, hogy nem lehetetlen és egyszerűen olyan sokszor kéne próbálkoznunk ahhoz, hogy elérjük az áhított célt, hogy igenis valószínű. Hogy ne olvadjon le a processzorom, ezt a lehetőséget csak 1000-1000 esetben szimuláltam le. Az eredmény lehangoló, duplázásnál 21,3% esélyünk van, míg, ha négyszeres nyereményt célzunk meg, akkor már csak az esetek 3,6% -ban fogunk örülni a végén.

 

A legjobb taktika:

Az előzőből kitalálható, hogy a legjobb taktika akkor az, ha kidobjuk a józan paraszti eszünket az ablakon és mindent felteszünk egy lapra (körre), és itt emlékeztetném újfent az olvasókat arra, hogy ne a saját pénzükkel játszanak! Kipróbáltam azt is hogy az első siker után megduplázzuk a tétet is és azt is, hogy ugyanúgy 1000-et rakunk fel a továbbiakban is. Az eredmény igen hasonló mindkét esetben: 46,5%-ban nyerünk, ha duplázás a cél, és 21,7%-ban nyerünk, ha a négyszeres pénzre megyünk.
A másik nagy előnye ennek a taktikának, hogy nagyon gyorsan kiderül, tudunk-e az ingyenes alaptőkéből valamit kihozni vagy sem, nem megy el rá másfél óra, mint nekem tegnap az óvatoskodásra. Jutalmam a legutóbbi kipróbálásnál, egy Minimal Wear Phobos AWP (1,5 euró).

 

Végső Konklúzió:

Ha valakit nem a skin érdekel, hanem maga a roulette öröme, akkor javasolnám a „Mohó módszert”, de ha csak a nyeremény érdekel, akkor feleslegesen ne pazaroljátok az időtöket, tegyétek fel az oldaltól kapott alap kiinduló összeget rögtön vagy a feketére vagy a pirosra, és lehet izgulni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva