Counter Strike

Nem hibás a hitbox, csak túl realisztikusra sikerült a SAS modell. Már ez is baj?


A hitbox rendszer ennél már nem lesz jobb, ezt évek óta tudjuk. Ettől még a bugokat nem kell mosolyogva fogadni, kivéve ha azok nem is hibák!

A Hitbox-harcban már mindenki feladta a reményt, hogy bármi is változni fog, mégpedig két okból. És ez a két ok elég szoros összefüggésben is áll egymással:

  • A jelenlegi FPS játékosk közül bármennyire is hihetetlen, a CS:GO rendelkezik a legjobb hitbox rendszerrel
  • A Valve bármekkora sírás, flame és lázadás is van, nem nyúl hozzá a hitboxokhoz

Teljesen felesleges tehát változást követelve hitbox hibákat spamelni, sőt érdemes belegondolni abba is, mi van ha ezek mégsem hibák! Jelenlegi kutatásunk alanya a SAS modell, mely legutóbbi ráncfelvarrása óta sokak szerint érdekes dolgokat produkál.

A SAS modell a jelenlegi két legnépszerűbb pálya, Mirage és Inferno CT alakja, de Trainen is vele rohangálhatunk. Akad tehát feladata bőven, nem árt, ha a hitboxok rendben vannak nála. Főleg a fej résznél, elsőre úgyis mindenki oda próbál célozni.

A fejes nála nem mindig fejes, de ez rendben is van

A SAS modell gázálarca egyértelmű, hogy nem a modell része, pusztán grafikai elem. Éppen ezért ha oldalról csak a maszkot lőjük rommá, pont 0 sebzést fogunk kiosztani vele:

Elméletileg mindegyik fejlövés, gyakorlatilag 100 HP. Jó messziről ez is biztos hibának tűnik, mondván eltaláltuk a fejét. Igenám, de ha csak a maszkot, akkor nincs ok reklamálni! Ez a hiba tehát egyáltalán nem hiba! Zavaró ugyan, de az ilyen részletes megoldásoknak inkább örüljünk.

A nyakrész ugyanez, hiába találod el nem sebez

De egy kapucni agyonlövése miért is sebezne? Ez is teljesen rendben van, a probléma megint csak az, hogy messziről tiszta találatnak tűnik mégse hal bele az ellenfél.

Sokan beleesnek persze ebbe a hibába, illetve a hátán lévő kommunikációs eszköz antennája is képes bezavarni. Olyannyira, hogy már mémet is gyártottak a “hibás” hitboxról a fej mögötti terület kapcsán.

Nem árt megtanulni ezeket a hibának hitt jellemvonásokat, sok kellemetlenségtől megkímélhetitek magatokat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva