League of Legends

Hímsoviniszta megjegyzés miatt menesztették Locodoco-t


A jobb napokat is megélt vezetőedzőt most a Golden Guardians csapatától hajították ki, mondjuk ezt kizárólag magának köszönheti.

A Golden Guardians vezetőedzőjét, Choi “Locodoco” Yoon-seop-ot menesztették állásából, ugyanis egy interjú alatt olyan megjegyzést tett, amit sem a Riot Games, sem pedig a Golden State Warriors tulajdonában lévő Golden Guardians vezetősége sem tartott profihoz méltónak.

Február 2-án a csapat hivatalos Twitter oldalán értesülhettek a szurkolók a változásról, a kivágott koreai mester helyére a segédedzőt, Tyler Perron-t ültették a hétvégi forduló erejéig.

A hír hallatán persze senki sem gondolt arra, hogy a vezetőedzőt egy kérdéses megjegyzése miatt távolították el a pozíciójából, sokkal inkább a csapat teljesítményének számlájára írták mindezt. Merthogy közel sem ment jól a szekér az amerikai LCS egyik legújabb csapatának. Mondjuk úgy, hogy döcögősen startolt a csapat, eddig hat mérkőzésből egyetlen egyet sem sikerült behúzniuk. A váltás tehát indokolt volt, a szurkolók csak azt furcsállták, hogy mindezt egyik pillanatról a másikra, gyakorlatilag a legújabb forduló startja előtt tette a vezetőség.

A spekulációk tehát folytatódtak, s akik úgy vélekedtek, hogy van valami más is a háttérben a rossz teljesítmény mellett, nekik volt igazuk. Az ESPN értesülései szerint az edző egy interjú forgatása alatt engedett el egy oda nem illő megjegyzést, ráadásul mindezt a Riot Games esportért felelős csapatának egyik női tagjának célozva.

Az amerikai és az európai LCS-ből már jól ismert meccsek közötti hype-interjúk forgatása történt éppen, amikor az eset megtörtént. A kamerák éppen nem forogtak, amikor a vezetőedző “elengedte magát”, ám ez pillanatra sem menti fel őt az eset alól. A koreai ex-profi jobban tette volna, ha gondolkodik mielőtt megszólal, ugyanis a beszólása olyan erősre sikerült, hogy mind a Riot, mind pedig a Golden Guardians vezetősége elhatárolódott tőle, s az azonnali menesztést választották megoldás gyanánt.

Az új edző személye még ismeretlen, Tyler Perron csak beugró volt a hétvégén. Ugyan két újabb súlyos zakóval zárta a hétvégét a Golden Guardians, azt azért elmondhatjuk, hogy a teljesítményük nem változott Locodoco távozásával. Stabil sereghajtók, drasztikus változtatásokra lesz szükség, ha ki akarnak jutni a gödörből.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva