Gaming

17 millió forintot fizet a Capcom annak, aki talál egy igazi szörnyet


Nem mindennapi kezdeményezéssel népszerűsíti a kiadó a Monster Hunter: Worldöt.

Január végén jelent meg PS4-re és Xbox One-ra a Capcom csapatosan is játszható akció-RPG-je, a Monster Hunter: World, amely már most hatalmas siker: három nap leforgása alatt 5 millió példányt adtak el belőle, ráadásul a kritikusok is imádták – mindkét verzió 90 feletti átlaggal áll a Metacritic-en.

A kiadó egy egészen kreatív és eredeti kezdeményezéssel igyekszik még több figyelmet terelni a játékra:

50 ezer fontot, átszámítva több mint 17 millió forintot fizetnek annak, aki bizonyítani tudja egy valódi szörny létezését.

A feladat ennél persze konkrétabb: kijelöltek tíz rejtélyes lényt, melyek csupán a szóbeszédben léteznek, egyértelmű bizonyítékot még nem találtak a létezésükre. Az alábbi szörnyetegekről van szó:

Kép: Capcom
  • Nagylábú – Talán a legismertebb mítikus szörny. A szóbeszéd szerint az észak-amerikai Sziklás-hegységben látták ezt a hatalmas, majomszerű lényt.
  • Loch Ness-i szörny – Szintén egy sokak által ismert legenda. Ez a lény állítólag Skóciában él a Ness-tóban, innen kapta a nevét is, hosszú nyaka miatt dinoszauruszként szokták jellemezni.
  • Mongol halálféreg – Ezek a Góbi-sivatagban élő férgek a szóbeszéd szerint akár másfél méteresre is megnőhetnek, halálos mérgük pedig pillanatok alatt végez az áldozattal. A mongolok annyira félnek tőle, hogy még a nevét sem merik kimondani.
  • Sellő – Ezek a groteszk lények nem feltétlenül szörnyetegekként épültek be a köztudatba (ebben persze nagy szerepe volt a Disney-nek is), pedig a halfarkú, jellemzően női alakban ábrázolt teremtményekről sok rémtörténet terjeng.
  • Earth Hound – Egy újabb legenda, amely Skóciából ered. Ez a titokzatos állat a szóbeszéd szerint sírokat fosztogat és halottakat eszik.
  • Jeti – A Nagylábú után egy újabb főemlősszerű lény, fontos azonban elkülöníteni őket, a jeti ugyanis a legenda szerint a Himalájában él.
  • Chupacabra – A “kecskeszívó” mítosza Közép-Amerikából származik, leginkább tüskés hátú, gyíkszerű lényként szokták ábrázolni, amely háziállatok vérét szívja, de sokféleképpen illusztrálták már.
  • Namíbiai repülő kígyó – Ami azt illeti, tényleg léteznek “repülő” kígyók, melyek fáról-fára tudnak rugaszkodni, Afrika délnyugati részén azonban az a szóbeszéd járja, hogy létezik egy faj, amely akár hétméteresre is meg tud nőni.
  • Yowie – Az ausztráloknak is megvan a saját “jetijük”, az állítólagos majomszerű lényt Yowie-nak nevezik a helyiek.
  • Cornwalli bagolyember – Ezt a bagolyszerű lényt állítólag 1976-ban látták egy angliai faluban egy templom kertjében.
Kép: Capcom

Az esetleges bizonyítékokat a kriptozoológiával foglalkozó Centre for Fortean Zoology vezetője, a fenti képen is látható Jon Downes, illetve csapata fogja elbírálni, és ha hitelesnek találják azt, akkor a Capcom kifizeti az 50 ezer fontot. A valódi szörnyvadászat június 30-ig tart – ha valaki tényleg ebből fog meggazdagodni, az több szempontból is óriási szenzáció lesz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva