League of Legends

Ez lesz Volibear felemelkedése?! Megvannak a buff részletei!


Amikor az OP.GG nem tud statisztikát mondani egy karakterhez, akkor nagy gond van. Volival ez történt, érkezett is a várva várt buff!

Elég masszív változáson ment keresztül a PBE-n Volibear. Külsőre nem változott semmit, ám a képességek adatai és effektjei több ponton módosultak.

A napokban írtunk arról, hogy Riot Meddler is vészesnek ítéli Voli helyzetét, ezért azon vannak, hogy a 8.4-es ciklusba bekerüljön egy vérfrissítés a karakter számára. A reményből pedig úgy néz ki valóság lesz, ugyanis az első 8.4 PBE frissítéssel érkezett is egy masszív változtatás a tankos medvére. Lehetséges, hogy a játékosok újra előveszik majd az üvöltő dzsungelest? Ezt még nem tudni, de egy biztos, az erősítés után bővülni fog a játékosbázis, még ha nem is lesz a meta legmeghatározóbb karaktere egyből. (Habár már láttunk ilyet, Zac érte el a tavalyi évben, hogy a rá érkező buff előtt vitathatatlanul sereghajtó volt a dzsungelesek sikerlistáján, majd a frissítés megjelenése után torony magasan az első.)

Riot Wittrock részletezte Volibear változásait egy Reddit kommentben, még az előtt, hogy a módosítások felkerültek volna a tesztszerverre. A Rioter a következőket osztotta meg a közösséggel:

  • (Q) Rolling Thunder – A bónusz mozgási sebesség (maximum) mostantól a hős szintjével arányosan nő, minden szint után 2% plusz mozgási sebességet kap a képesség. Egészen 16-os szintig fog növekedni, s 30%-tól egészen 60%-ig fejlődik majd a bónusz. A minimum mozgási sebesség pedig 15% és 30% között fog mozogni. A minimum és a maximum sebesség között pedig folyamatosan fog lassulni a hős, nem úgy mint eddig, amikor egyik pillanatról a másikra a maximum értékről, a minimum értékre csökkent a sebesség. (Olyasmi lesz ez, mint a Blitzcrank W, felgyorsul a maximális értékre, majd folyamatosan lassulni fog a minimumra.)
  • (W) Frenzy – A harapásunkat, ha minionokon vagy neutrális szörnyeken használjuk, akkor a töltési idő megfeleződik. (Brutálisan erős jungle clear buff! Komoly tempót fog ez jelenteni a dzsungelben.)
  • (E) Majestic Roar – Kapott egy teljesen új effektet, az üvöltés mostantól kissé hátralöki majd az ellenfeleket. Ráadásul mindez bónusz mágikus sebzést fog osztani azokra a karakterekre, akik dash-elnek, vagy éppen a levegőben vannak.

A módosítások tisztán buffnak minősülnek, ez jól látható, nincs olyan újdonság Volibear adataiban, ami negatívan változott volna, ráadásul sokszínűbbé vált a dzsungelben. A bónusz mágikus sebzés az E képességen kiváló kombináció lesz a Q-val, így őrületes gank és counterjungle nyomása lesz a karakternek már a játék korai szakaszában. Az új Q scaling pedig lehetővé teszi, hogy a Q-n kívül akár mást is maxolhassunk, ugyanis ebben az új rendszerben nem kell attól tartani, hogy sebességben lemaradunk a potenciális killekről, mert nincs elég szint a képességen. Az új W pedig mind topon, mind pedig a dzsungelben segíteni fogja a hős helytállását. Az alap adatok nem változtak, így még mindig képesek leszünk egy áthatolhatatlan falat képezni vele a kései szakaszban.

A módosításokat jelenleg a PBE-n teszteli a Riot, ha úgy döntenek megfelelő irányba erősítették a karaktert, akkor a 8.4-el elérhető lesz mindenki számára a fent olvasott módosítás-lista.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva