Gaming

A női gamerek sem keresnek rosszul: íme az új “királynő”, és akiket megelőzött


Tetemes előnyét tovább növelte Scarlett, a Starcraft II első női győztese

A Phjongcshangban rendezett Starcraft II IEM tornát egy női játékos,  Sasha “Scarlett” Hostyn nyerte meg. Kis túlzással veteránnak mondható a 24 éves kanadai, ugyanis nem kevesebb, mint hét éve játszik a játékkal – valószínűleg 2011-ben még ő sem gondolta, hogy egyszer egy ilyen rangos tornát fog nyerni. Márpedig ez történt, a döntőben Kim “sOs” Yoo Jint verte meg a téli olimpia és ezúttal az Intel Extreme Masters helyszínéül is szolgáló Phjongcshangban rendezett versenyen.

Az ünneplés pillanatát itt tekinthetitek meg, aranyos volt, ahogy egyből rohant átvenni a kupát és az olimpiai karikák előtt fel is emelte.

A kanadai játékos karrierje során több, mint 250 ezer dollárt szerzett már videojátékozással. Ezzel ő a legsikeresebb női esportoló, azonban nem az egyetlen, aki szép összegre tett szert ily módon. Ennek kapcsán megnéztük, kik a legtöbb pénzt nyerő női esportolók.

2.  Katherine “Mystik” Gun – 120 000 $

Játszott sok féle játékkal a 29 éves gamer, azonban legtöbben a Halo: Reach-ből ismerhetik. Ő volt az első női játékos, aki bekerült Guiness Rekordok Könyve 2015-ös kiadásába azáltal, mint leggazdagabb női esportoló. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy elverte 1v1-ben az egykori profi Counter Strike játékost, Yaz “ClowN” Ammarit a WCG Ultimate Gamer reality show-ban 2010-ben és bezsebelt 100 ezer dollárt érte.

forrás: twitter.com

3. Ricki Ortiz – 80 000 $

Nem mindenki sora ment olyan jól, mint a fentebb említett két játékosnak és kevésbé is volt elfogadott a női játékos ténye, ezt láthatjuk a következő példánkban. A 35 éves Ricki Ortiz férfiként született, de hosszú időn keresztül nem találta identitását és nem is voltak fiú barátai. 2003-ban úgy gondolta, hogy homoszexuális, azt remélte, hogy ha belép egy párkapcsolatba, megtalálja önmagát. 2009-ben segítséggel ráébredt arra, hogy transzexuális. Az évek során mind előbbi, mind utóbbi megállapítása miatt rengeteg bántást kapott online ismeretlen kommentelőktől, mely hatással volt karrierjére is. Végül 2014-ben elhatározta magát, hogy férfiből nővé operáltatja magát, mely öt éven át tartó műtétsorozat jelent. Legnagyobb sikereit a Marvel vs Capcom 2 és a Street Fighter sorozat játékaiban érte el.

forrás: liquipedia.net

4. Marjorie “Kasumi Chan” Bartell – 55 000 $

2007-et írunk, amikor is a civilben szoftver fejlesztőként dolgozó Kasumi Chan megnyerte a Dear or Alive 4 bajnokságát és 50 ezer dollárt vitt haza. 11 évvel ezelőtt még kevésbé voltak szigorúak a szabályok ilyen rendezvényeken, egyik tornán ő is szóbeli bántalmazás áldozata lett.

forrás: careeraddict.com

5. Sarah “Sarah Lou” Harrison 50 000 $

Szintén a Dead or Alive 4-ből sikerült ezt a tetemes összeget nyernie 2008-ban Sarah Lounak, aki elmondása alapján az egyszerűsége és tisztasága miatt szeretett bele ebbe a játékba. Érdekesség, hogy ő az egyetlen brit gamer a listán, sőt egészen a 29. helyig kell mennünk, ha szeretnénk még hozzá hasonló nemzetiségűt találni.

forrás: reacho.in

Lehet böngészni a Top30-at, elég érdekes játékokkal is be lehetett kerülni a női legjobbak közé:

A legjobb magyar helyezésért egészen a 34. helyig kell tekintenünk, itt áll ugyanis nylon, hazánk kiemelt női CS:GO játékosa.

Nektek van kedvenc női gameretek?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva