Gaming

A telefonos játékok majdnem a felét teszik ki a piaci bevételnek – ez a jövő?


1.3 millióan nézték összesen 2017-ben a Clash Royale tornákat ennek kapcsán megnéztük hogy áll a mobil esport.

Mobilon játszani kényelmes. Mobilon játszani bárhol lehet. Mobilon játszani egyszerű.
Ez a trend kezd egyre jobban látszani és ez most már statisztikákkal is alátámasztható, így a játékfejlesztőknek ezt is szem előtt kell tartaniuk. Nem véletlen, hogy bő három éve játszhatunk telefonon Hearthstone-al és sok más olyan játéknál is törekszenek erre, ahol relatíve rövid idő alatt le lehet nyomni egy kört.

A konkrét számok

A Newzoo piackutató cég a mobilos esport játékok (melyek csak telefonon játszhatóak) szerepét kutatta egy cikkében.

Ebből kiderült, hogy esport tekintetében még jócskán le vannak maradva a mobil játékok. Ugyan a telefonos MOBA-k királyával, a Vainglory-val együtt egészen 2 millióra ugrik USA-ban és Európában a nézett órák száma mobil esport tekintetében , melyből a Clash Royale 1.3 milliót adott ki – ez azonban még mindig eltörpül az összesített 405 millió mellett, mely a PC-s játékok mutatója.

Noha esport tekintetében még jelentős a lemaradás, a teljes játékpiac forgalmát tekintve kevésbé, ugyanis majdnem felét, 43%-át teszik ki a mobil játék tranzakciók.

forrás: gamescatalyst.com

Ázsiában nagyobb kultusza van

Ugyan a Crown Championship World Final 2017-ben 5000 helyi és megannyi online Clash royale rajongót vonzott, Ázsiában nagyobb piaca van a mobilos játékoknak.

forrás: clashroyale.com/

A Giant Network játéka, a Battle of Balls 400 millió letöltő felett jár világszerte és esport szinten is szépen halad. 2016-ban a Battle of Balls Professional League Final 13 ezer (!) nézőt csalt az arénába és 3.6 millióan követték emellett online.

forrás: http://www.pocketgamer.co.uk

2018 az Augmented Reality éve? 

A fentebb említett szókapcsolat röviden azt jelenti, hogy a felhasználó és környezete egyesül, összeolvad. Ilyen jellegű játék a Pokemon GO és ilyen lesz az év második felében megjelenő Harry Potter: Wizards Unite, melynek már a neve is sejteti, hogy nekünk, varázslóknak kell együttesen összedolgoznunk. Az AR játékokról elmondható, hogy a közösségi élményt még jobban előhozzák mint PC-s társaik, így az ellenálló szülők is könnyebben fogadják el, ha gyermekük ilyesmivel játszik.

forrás: images.pottermore.com

Mivel előrejelzések alapján 30%-os növekedés várható a mobile app store-okban való költés tekintetében, ezért várhatóak még minőségi játékok, illetve a jelenleg is topon lévők további erősödése. A Super Evil MegaCorp már be is jelentette a Vainglory Premier League-t, melynek partnere lesz az ESP Gaming és a Razer vállalat is.

Nektek van olyan mobilos játék, amivel órákat vagytok képesek eltölteni?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva