Fifa

Tényleg ez lehet a FIFA 19 egyik nagy újítása?

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: fifa 19,

Dinamikus időjárásról suttognak a következő játék kapcsán.

Bár a FIFA 18 megjelenése óta még fél év sem telt el, sokan már most azon agyalnak, milyen újdonságokat tartogathat a következő rész, a FIFA 19. Így tett a Goal.com stábja is, akik összeollózták mindazt amit eddig sejteni lehet a játékról – köztük egy igen érdekes részlettel.

A FIFA-sorozat jellemzően minden évben tartogat néhány kisebb-nagyobb újdonságot. Az elmúlt években inkább a külsőségeken volt a hangsúly – a legnagyobb újítás legalábbis a sztori mód, a The Journey volt, ezt folytatta a tavalyi kiadás is. Ugyanilyen fontosak azonban a játékmenetet érintő változások is: az esős időben zajló játék például sok mindent megváltoztat. Ilyen tekintetben pedig maradt még egy lehetőség, amit eddig egyáltalán nem aknáztak ki a fejlesztők…

Kép: Origin

Egészen konkrétan a dinamikus időjárásról van szó, vagyis a valós időben változó körülményekről, amely ma már rengeteg játékban teljesen hétköznapi feature-nek számít, a FIFA sorozatból azonban mind ez idáig kimaradt. A Goal.com úgy véli, hogy a FIFA 19-ben könnyen debütálhat ez a funkció – hogy mire alapozzák az információt, azt nem osztották meg az olvasókkal, ugyanakkor teljesen elképzelhetőnek hangzik.

A valódi meccsek alatt is számtalanszor láthatjuk, hogy a játék közben eleredő eső, felélénkülő szél vagy éppen felszáradó pálya alapvetően befolyásolhatja a játék képét, hiszen a más-más időjárási viszonyok nem biztos, hogy ugyanannak a csapatnak kedveznek. Érdekes lenne látni a FIFA-játékokban ezt a fajta változást – persze ez a játékosok számára is egy újabb dolog lenne, amit meg kellene tanulni és alkalmazkodni kellene hozzá.

Ti mit gondoltok, lenne helye a játékban a dinamikus időjárásnak? Vagy a változó viszonyokkal járó kiszámíthatatlanság kissé előtérbe helyezné a szerencsét a tudással szemben?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva