Gaming

Megvan, hogy mikor jön az aréna és mellé az új lapok – minden infó egy helyen!

ujsagiro - 6 éve Címkék: aréna, gwent,

10 új lapot mutattak meg tegnap, következzen pár gondolat róluk a rövid aréna ismertető után.

Ugyan elsősorban az esportra koncentrálnak a Gwent háza táján, azonban most a casual játékos is kap egy plusz szórakozási lehetőséget.
Draftolni jó móka, mert a semmiből teremtesz paklit, ezáltal valami totálisan újjal játszhatsz – és újdonság jön szembe is, ellentétben a constructed játékmóddal.

Így gondolta ezt a CDPR is, mely már tavaly beharangozta, hogy terveznek egy új játékmódot, amiről e hónapban lehullt a lepel: ez lesz az aréna.
A tegnapi streamből már azt is megtudhattuk, hogy mikor kerül be a játékba, így következzen az összes lényeges információ róla:

-150 ore vagy kb 500 forint lesz egy belépő ára
-4 lapból kell mindig egyet választani, ami a paklinkba kerül (ezek ugyanolyan ritkaságúak mindig)
-26 lap és 1 leader a deckünk pontos mérete
-a leadert a legvégén választhatjuk
-nincs megkötés arra, hány ugyanolyan lap lehet paklinkban, ahogy a goldok vagy silverek számára sem
-a silver spy-okat kivették ebből a módból
-bármilyen factionből dobhat fel a játék választási lehetőségeket
-véletlenszerű, hogy épp prémium vagy normál lapok közül választhatunk, független a gyűjteményünktől
-9 nyert meccsig vagy 3 vereségig tart egy futam
-állítólag már 2 győzelemnél pénzünknél vagyunk (összehasonlításképp: Hearthstone-ban ez 3-nál jön el, de ott maximum 12 győzelemig haladhatunk)
-1 keget fix kapunk a pénzünkért, akkor is ha nulla győzelemmel esünk ki
-ha viszont végigmegyünk, akkor többek között egy random prémium gold üti a markunkat
-egyedi boardon játszhatunk arénában

forrás: gwentdb.com

Az biztos, hogy nem kevés a lehetőségek száma, igazi RNG fieszta lesz ez a játékmód – ami szórakozásra tökéletes!

10 új gold lap – mi lehet a sorsuk?

Bekerül a játékba a következő patch-el egy újabb adag lap, melyekről most elmondták a fejlesztők, hogy noha játszhatóak lesznek bárhol, alapvetően arénára tervezték őket (igaz, a create lapokra is azt mondták, hogy nem lesznek kompetitívek, aztán mégis). Nézzük meg 1-2 sorban, hogy vajon constructedben milyen jövő várhat rájuk!

Ihuarraquax

Érdekes mechanika, és ha nem random unitba lőne (ami lehet ugye a miénk is), akkor meg lehetne próbálni visszaerősíteni hétig, miután magába lőtt (például Mahakam Guarddal), azonban így elsőre játszhatatlannak tűnik.

forrás: reddit

Dandelion: Vainglory

Egyre több olyan lap kerül be a játékba, ami a fő karakterek valamelyik varázslata vagy változata volt a Witcherben, így az idő előrehaladtával még jobb lehet a kártya. Most sem tűnik rossznak, egy korrekt finisher lehet, azonban ha már ez a funkció, akkor Ciri: Nova még mindig jobbnak tűnik, ugyanis a Dandelion: Vainglory maximum 18 pont lehet – szemben a 22-vel. Draftban jobban előtérbe kerülhet, ott ugyanis 30 pont felé is mehetünk vele.

forrás: reddit

Roche: Merciless 

Néhányan Redditen már a Hearthstone-os Golakka Crawler laphoz hasonlítják, amiben van valami, ugyanis a játék egy bizonyos laptípusát teszi tönkre, de azt nagyon. Nehéz meghatározni, hogy hány pont lehet ha van célpontja, de legrosszabb esetben (Vrihedd Sappers) is 16 plusz ad nekünk egy lapot. Ha nincs célpontja, akkor pedig 5. Ezek a szélsőértékek nagyon rosszak, az meg pláne, hogy önmagában megnyeri a meccset nekünk ambush lapok ellen – célszerűbb lett volna a laphúzást elvenni, cserébe pedig egy alternatív képességet adni neki.

forrás: reddit

Yennefer: Necromancer

Caretaker mindössze eggyel kevesebb pont, cserébe több mindent képes feléleszteni. Skellige paklik ellen jó lehet, de ha ilyesmire van szükség, akkor ott a bronz Vicovaro Medic, vagy Assire var Anahid visszakevertetésre. Nem tűnik első ránézésre elég erősnek.

forrás: reddit

Imlerith: Sabbath

Érdekes mechanika, és lehet, hogy megéri támogatni például Royal Decree-vel, vagy Wild Hunt Drakkarral, hogy egy veszélyes, körönkénti leszedés legyen, azonban alapból kevés pontos, és nem mi választjuk ki, hogy ki a célpont, így könnyen áldozatul eshet (ha nem önmagát öli meg, akkor egy átlagos leszedés elviszi).

forrás: reddit

Triss: Telekinesis

Egy Lacerate-et megtolni jó sok pont lehet, és valamilyen szinten kontrollálható a create képessége, de egyelőre drafton hasznosabbnak tűnik, mint constructedben – az idő előrehaladtával és a special lapok bővülésével azonban később előkerülhet.

forrás: reddit

Dandelion: Poet

Ha nincs egy negyedik, szinergiát erősítő gold lapunk, akkor tökéletes választás lehet a Dandelion: Poet. Ami erőssé teszi ezt a kártyát, az a thinelés és az óriási tempó, amit egyszerre megad nekünk a lap.

Cerys: Fearless

Johnny-val elég erős kombót alkot (feléleszti a kidobott gold lapot), de bőven elképzelhető, hogy Bran Tuirseach féle discard paklikban is előjön például Tuirseach Skirmisherrel.

forrás: reddit

Morenn: Forest Child

Elég sok mindent képes megakadályozni és nagyjából ettől is fog függeni használhatósága. Ha elkap egy Scorch-ot például, akkor nagyon jó lehet, míg egy Alzur’s Thundernél már kevésbé. A legnagyobb gond vele, hogy csak akkor fordul fel, ha kijátszik az ellenfél egy ilyen lapot, így például spy Nilfgaard ellen nulla pont.

forrás: reddit

Geralt: Professional

Hangulatos lap, gyönyörű képpel, közel haszontalan képességgel. Egy nagyra hízott Nekkert kiszedni jó lehet vele, de ha nem Monster ellen játszunk, akkor ez egy rosszabb bronz lap.

forrás: reddit

Vegyes érzéseink vannak a lapokkal kapcsolatban, az arénát viszont nagyon várjuk már: szűk egy hét múlva indul a móka!

Nektek melyik a kedvenc bemutatott lapotok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva