Counter Strike

4 papírforma név mellett van egy igencsak meglepő szereplő is 2018 eddigi legjobbjai között


Tavaly még ide-oda vándorolt a középszerű csapatok poklában, mostanra pedig a világ legjobbjaival említjük egy lapon. Nem semmi feltámadás.

2018 még csak 2 hónapja tart, máris eszméletlen sok versenyen túlvagyunk. Volt már egy 3 hetes Major, egy cs_summit, egy StarSeries, most pedig az IEM Katowice pörög.

4 több miliós összdíjazású verseny két hónap alatt, idén se lesz túl szellős a csapatok naptára.

A hardcore csapatok játékosai már 25-30 mapnál járnak ezeken a versenyeken, így egy kis statisztikai boncolgatás bőven kijár az első két hónapnak. Ha a legjobb csapatokat nézzük, ott egyértelműen a FaZe és az SK viszi a prímet, de nézzük mi a helyzet az egyéni teljesítményekkel:

S1mple-ről tudjuk, hogy a csapat húzóembere, és ugyanez igaz a coldzera-NiKo párosra is. Autimatic, mint Major győztes és Summit döntős szintén könnyen befér a Top5-be, az ötödik név azonban több, mint meglepetés.

NAF, a Liquid frissen igazolt játékosa bombaformában játszik, pedig tavaly elég rosszul állt a karriere.

Az OpTic játékosaként nem sok minden történt vele 2017 első felében, vegetált a csapat. Így érthető volt, mikor szeptemberben kikukázták az amerikai ötöst és európai kezdőt építettek a helyükre. NAF a Renegades-be igazolt, majd a Major után már a Liquidben találta magát.

A statisztikákat megnézve látszik, a csapatnál ragyogóan sikerült beépíteni az új igazolást a saját stílusba. Twistzz és EliGE maradhattak az agresszív stílusnál, de elég csak a második vonalban támadniuk. Az entry-ket átvehette NAF aki szorgosan lövi is í nyitókat 2018-ban.

S1mple mögött a világ legjobbja jelenleg a nyitófrag kategóriában:


NAF lényegében szabadon mozog, ha a helyzet úgy hozza lurkerkedik és aprít a pálya bármelyik pontján. De ha tavaly év végén megkérdik, ki lesz 2018 nagy nyertese és felfedezettje, sok névre számítottunk volna. De rá biztosan nem, ennek ellenére NAF igenis oda került 2018 eddigi 5 legjobb játékosa közé.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva