Hearthstone

Továbbra is Fibonacci a Warrior egyetlen reménysége


A class legnagyobb szakértője továbbra is erőn felül teljesít a Warriorral.

A legutóbbi nerfeket követően teljesen kettészakadt a Hearthstone mezőnye, már ami a class-okat illeti: a Paladin, a Warlock, a Priest és a Mage kiemelkednek népszerűségben, míg a többiek jókora lemaradással követik csak őket.

Még mindig a Paladin uralja a metát, de nem reménytelen a helyzet

A legrosszabb helyzetben továbbra is a Warrior van, mely jó eséllyel története legnagyobb mélyrepülését produkálja jelenleg. A Fiery War Axe, Patches the Pirate és Corridor Creeper nerfek a class első számú deckjét, a Pirate Warriort szépen, fokozatosan háttérbe szorították, a klasszikus Control Warrior pedig már jó ideje nem brillírozik. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a Warrior használati aránya mostanra 1% környékére csökkent.

Van azonban egy játékos, aki a pakli legnagyobb szakértőjeként, több mint 25 ezer (!) győzelemmel folyamatosan kitart a Warrior mellett: ő nem más, mint Fibonacci, aki rendre erőn felül teljesít. Így tett az előző szezonban is, amikor is Top 50-ben zárta a szezont az alábbi Mill / Fatigue Warrior paklival.

Kód: AAECAQcES5AHoM4Cn9MCDaIE/ASRBvgH/weyCPsMxsMC38QCzM0Cjs4C8dMCz+cCAA==

A statisztikák szerint a pakli a Tier 4 alját nyaldossa 40% körüli winrate-tel, Fibonaccinak mégis működik – ez is jól mutatja, mennyit számíthat a tapasztalat és a játéktudás egy-egy deck esetében a Hearthstone-ban. Jól látható, hogy a decknek egyetlen célja van: kivéreztetni az ellenfelet, elhúzva a játékot odáig, amíg el nem fogy a másik játékos paklija.

A Mill stratégia a Coldlight Oracle-lel leginkább a Warlock deckek ellen működhet, melyek jellemzően sok lapot tartanak a kézben, így néhány kulcslap elégetése akár önmagában lehozhatja a meccset – a mi paklik ugyebár nem fogy el a Dead Man’s Hand miatt. Aggro deckekkel szemben inkább a board clearek (Sleep With the Fishes, Brawl és Whirlwind-effektek) és a brutál armorgenerálások (Drywhisker Armorer, Bring it On!) segíthetnek – a Mage paklik ellen is leginkább ezek segítségével van esély kihúzni addig, amíg elfogy a deck. De persze egyik sem könnyű, ráadásul nagyon komoly tapasztalat kell ahhoz, hogy minden matchupban optimálisan tudjuk használni a Dead Man’s Handet, hiszen egyáltalán nem mindegy, mit és mikor keverünk be.

A számok alapján senkinek sem ajánlanánk a Warriort, de ha valaki mindenképpen Garrosh-sal szeretne játszani, akkor Fibonacci paklijából érdemes kiindulni. Jobb azonban, ha felkészültök arra, hogy instant sikerek nem várhatók: kitartás és hosszas tanulási folyamat árán lehet csak megtartani a pozitív győzelmi arányt. Sok szerencsét mindenkinek, aki úgy dönt, bevállalja!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva