Hearthstone

Játsszátok, amíg még lehet! – C’Thun Druid


Hamarosan örökre elbúcsúzik a Standard módtól ez a pakli.

Manapság már megszokottnak mondható, hogy a Blizzard ajándék Legendary lapot osztogat egy-egy új Hearthstone kiegészítő megjelenésekor: így volt tavaly a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds and Catacombs esetében is. Nem mindig volt ez azonban ilyen természetes: a Whispers of the Old Gods megjelenésekor jókora újdonságot jelentett, hogy az első csomag mellé mindenki megkapta ajándékba az egyik legendás ősi istent, C’Thunt.

Ennek már lassan két éve, ami egyben azt is jelenti, hogy C’Thun hamarosan búcsúzik a Standard módtól. Éppen ezért aki nem szeret átmerészkedni Wildba, annak érdemes kihasználnia a Holló Évéig hatralévő heteket, hiszen az áprilisi kiegészítőtől kezdve már nem lesz játszható ez a koncepció Standardben.

Hogy mennyire jó? Reflexből talán azt mondanánk, hogy nem túlságosan, ám nem feltétlenül ilyen reménytelen a helyzet. Ezt bizonyítja az ausztrálok Hearthstone-osa, FroStee is, aki egészen szép stattal, 31 győzelemmel és 17 vereséggel ment le Legendig az alábbi C’Thun Druid paklival.

Kód: AAECAZICBtisAouvAsmvApnTApziAtDnAgy7A94F8gWTrQK+rgLPrwLUrwLirwK2swKHzgL55gLX6wIA

A listáról látszik, hogy a pakli felépítése két szempontból is speciális.

  • Spiteful Summoner köré van építve, ezért egyetlen fajta spell van csupán a deckben, az Ultimate Infestation, így ez a minion fixen 10-dropot fog nekünk adni. Emellett Grand Archivisttal is ki tudjuk játszani az UI-t idejekorán.
  • Mivel a deck szinte kizárólag lényekből áll, ezért jól illeszkedik bele a Prince Keleseth – emiatt persze nincsenek benne 2 manás lapok.

Lényegében tehát egy tempo pakliról van szó, ami igyekszik curve-ön játszani, miközben halad az első számú win condition, C’Thun felé, a drágább lapokat pedig a Greedy Sprite, Mire Keeper párossal lehet gyorsabban kicsalni.

Vélhetően nem ez a deck lesz az új meta-breaker, de a fenti stat is jól mutatja, hogy azért van benne potenciál, akár még magas rankokon is. Sikeres kísérletezést mindenkinek, aki úgy dönt, tesz egy próbát vele!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva