Counter Strike

Most beleláthatunk flusha fejébe: mélyelemzés a FaZe elleni két ACE-ről


Szerencse, skill és 300 IQ. Bár nem véletlen kapta a Senor Vac becenevet, de ettől még van magyarázat arra, hogy nyeri meg egyedül a köröket.

Flusha nem is kérdés, a világ egyik legjobb játékosa. Akár a csúcson van a fnatic, akár éppen akadozik a gépezet, ő mindig hozza a kötelezőt. És nála a kötelező teljesen mást jelent, mint egy átlagos játékosnál.

Hihetetlen érzékkel olvassa a játékot, jól helyezkedik és ösztönösen hozza magát mindig és mindenhol előnybe.

Legutóbb az IEM Katowice döntőjén ejtett ámulatba mindenkit a FaZe elleni 2 ACE alkalmával. Egyik szebb volt, mint a másik. De hogyan csinálta? Elmapuddy elemzése rávilágít pár tényezőre, ami élőben keveseknek tűnt fel, de így lassítva és részletezve már összeáll a kép.

13:11-nél történt az első ACE, amikor is hamar kettős hátrányba került a fnatic. Alapkör lévén flusha nézelődik bentinél, de hatoson halnak a társak:

Két játékosról tehát megvolt az infó, majd KRiMZ halálakor középen is lebukott a FaZe. Flusha fejében ezek után egyből összeállt, egy agresszív A-kört játszik ezúttal a FaZe, ahol egyetlen B-védő várja bent a terrorokat.

Tekintve, hogy egy védő csak egy helyre tud figyelni, flusha bekockáztatta gránát nélkül hármas ajtót és bejött. Ilyenkor a jó megérzés mellett szerencse is kell, hiszen ha olofmeister itt meglátja flushát, egyből lebukik a pozi, még ha meg is öli ellenfelét.

A következő mázli ezután jött, amikor olof a létráról nézelődve pont nem látta meg a feje búbját, így észrevétlenül a közelébe tudott férkőzni. Ha pont akkor van a létra tetején olof, lett volna baj.

Itt azonban már nem a szerencsés időzítés volt flusha fegyvere, hanem pontosan tudta, valaki ide fog zárni olof mellé. A pályának ugyanis 5 “bejárata” van:

  • kinti rakón 6-os, Terror közép és 4-es
  • benti rakón 0-s és 3-as

Vagyis 5v2-ben a FaZe minden bejáratra állít majd egy embert, és letartják a kört. Flusha megvárta, míg érkezik valaki olof mellé, és amint megjött GuardiaN és olof át akart jönni 0-sra, mindkettőjüket kiszedte.

Behívta maga mellé Lekr0-t a bombával, elfüstölte Z-t és agresszív szöget választott a védekezéshez. Egy résnyi területen keresztül figyelte CT kezdőt, hiszen tudta, a kinti 3 játékos be fog zárni a dupla kill után.

Karrigan jött is, és bele is halt flusha agresszív pozijába, NiKo viszont nem tudta visszalőni flushát. Mire odaért, a svéd már kimozgott a szögből.

Megérezte, hogy Z-ből is érkezik majd valaki szinte fixen, azért füstölte el korábban. És addig-addig nézte a smoke szélét, míg megpillantott egy pixelt rainből és ki is szedte egyből.

Ezután ismét jött a tökéletes olvasás, hiszen 3 játékos ritkán érkezik 1-1-1 felosztásban. Pont a már említett visszafragelés miatt általában 2-1 elosztásban mennek rá a retake-re a csapatok. A feladat már csak annyi volt, hogy flusha kiderítse, NiKo vajon melyiküket kísérte. Szétnézett Z-ben de semmit nem talált, így fix infó volt róla, hogy NiKo CT kezdőn lesz. Benézett rá és egy reflexlövéssel meglett az ACE.

A dolog videós formában persze sokkal érthetőbb, át is adjuk a terepet az elemzés készítőjének, Elmapuddy-nak.

Angol tudás kötelező:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva